//Vintage esküvő 4keréken

Vintage esküvő 4keréken

Kis hazánkban számos tehetséges művész, kreatív gondolkodású ember él. Nap mint nap bebizonyítják, hogy egy-egy jó ötletből, hobbiból vagy épp szenvedélyből meg lehet valósítani bármit… Egyik célunk, hogy bemutassunk ilyen embereket, vállalkozásokat.

Vintázs hangulatú esküvőre vágysz? Szeretnéd, ha valaki levenné a válladról a dekoráció kitalálásának,elkészítésének minden nyűgjét? Rajongassz a hangulatos vintage kiegészítőkért? Akkor ez az ötlet Neked szól!

Van egy vállalkozás, ahol egy gyönyörű, szeretnivaló Fiat 500-as autót lehet kibérelni. De ez NEM csupán egy Fiat 500-as, hanem egy vintage hangulatú, egyedi szériában gyártott “Fiat 500 Vintage ’57 Limited Edition“. Tehát nem sok ilyen rohangál az utakon, úgyhogy aki egy garantáltan vintage hangulatú, különleges esküvőt szeretne, az jó helyen jár. Továbbá ha az autó nem lenne elég, a “Vintage 4keréken”-től csodás vintage kiegészítőket lehet bérelni, hogy a valódi vintage érzés a legutolsó részletig teljes legyen. A vintage esküvő szervezés területén mindenképp egyedi.

Nagyon örülök ennek a posztnak, mert ez az első interjú, amit készítettünk és közzéteszünk. Méghozzá egy olyan vintázshoz köthető vállalkozó szellemű, nyitott, kreatív szemléletű hölggyel, mint Csongrádi Ágnes, aki a “Vintage 4keréken” vállalkozás megálmodója, létrehozója. Ismerjétek meg Ti is! 🙂

Néhány szót magadról és hogy mivel foglalkozol?

  • Csongrádi Ágnesnek hívnak és a mindennapjaimat egy könyvelőiroda vezetésével és a 8 éves kisfiam „nevelésével” töltöm. Persze, azért sok minden mással is. Életemben mindig is meghatározó volt a kreativitás, igyekeztem olyan tevékenységeket keresni, amiben kiélhetem ezt a vágyamat.

Számodra mit jelent a vintage stílus?

  • Egy nosztalgiát, a régi idők hangulatát. Imádom a régi dolgok, stílusok megjelenését a modern világunkban. Vonzódom az olyan tárgyakhoz, ami stílusos, van benne valami báj. Kimondottan kedvelem a modern ötvözését a retroval, pont mint amilyen a bérelhető autónk.

Hogyan lehet sikeres, az, aki ennyire speciális területen akar érvényesülni, mint a vintage autóbérlés/ vintage esküvő szervezés?

  • Valóban speciális és pont ezért is nagyon izgalmas. A vintage autóbérlés ötlete úgy született meg, hogy amikor új autó vásárlását terveztem, mindenképpen Fiat 500 –as ban gondolkodtam. Akkor futott ez a limitált kiadás és pontosan ez a modell az, ami a vintage vagy retro stílus jegyeit vonultatja fel. Annyira kitűnik ez az autó a többitől, hogy innen egyenes út vezetett ahhoz, hogy kitaláltam a vintage autóbérlés vállalkozás ötletét. A sikere az egyediségében rejlik. A legtöbb autóbérléssel foglalkozó cég csupán az autóját adja bérbe, mi egy életérzést, egy hangulatot, egy szívből jövő mosolyt. Az autóbérléshez kapcsolt egyedi szolgáltatások, mint a dekoráció bérlés, a dekoratőri szolgáltatás, minden apró kis figyelmesség, a tömegből való kiemelkedést segítik elő és ez a sikerhez vezető út.

A kezdetekkor kaptál segítséget másoktól? Ha igen, kitől?

  • Semmilyen segítséget nem kaptam az elején, mindent önerőből csináltam. Nem is szorultam segítségre, mert tudtam, hogy az ötletem nagyon sikeres, hittem magamban és abban, hogy minden könnyen fog működni. Természetesen a családom mindig mellettem áll. Édesanyám a mai napig az ötleteim megvalósítói, amennyiben varrásról és dobozkészítésről van szó. Lelkes anyagbeszerző.  Hálás is vagyok Neki ezért nagyon.

Mik a céljaid a vállalkozásoddal rövid és hosszútávon?

  • Persze, vannak céljaim a vállalkozással kapcsolatban, de úgy érzem, hogy most jó ilyen aprónak lenni, főleg hogy a munkahelyemen is helyt kell állnom. Tavaly év végén indítottam el a vintage esküvő autóbérlés szolgáltatást és most már elmondhatom, hogy 3 nagyon sikeres és boldog esküvőnek lehettünk a részesei. A célom inkább az, hogy minél több pár boldogságához tudjak hozzáadni a kreativitásomból, ami igazán örök emlék marad. Tervezem a szolgáltatás bővítését is, több szolgáltatási csomag megvalósítását. Tervezgetem továbbá, hogy idővel újabb egyedi járművel bővítem a szolgáltatás palettáját. De ez még legyen titok. 🙂

Honnan szoktál ihletet meríteni?

  • Elsősorban az internetről. Lelkes híve vagyok a Pinterest közösségi oldalnak, ott millió inspiráló ötletet találok.

Előfordulnak „alkotói” válságok? Ha igen, hogyan jössz ki belőle? Mi a bevált módszered az „alkotói” válságok, hullámvölgyek kezelésére?

  • Maga az autóbérlés nem igazán alkotói munka, így válságok sincsenek igazán. A dekoráció kitalálásakor, ahogy megkapom a menyasszony csokráról és ruhájáról a képeket, azonnal beindul a kreatív gépezet. Nem mondom, van, hogy pár napot folyamatosan gondolkozom, ilyenkor órákig böngészem az internetet is.  Alkotói válság inkább az írásokban mutatkozik meg, amikor tudom, hogy régen nem posztoltam a közösségi oldalamra, kellene, de egyszerűen nincs ihlet. Ilyenkor töltök magamnak egy pohár bort, lelazulok és mehet az írás. 🙂 Mint ahogy most is teszem.

Köszönöm az interjút!