//A csodás rose gold haj

A csodás rose gold haj

A rose gold divat térnyerésének köszönhetően már nem csak rose gold lakberendezés vagy rose gold divat létezik. Nem csak a bútorok, ruhák, táskák és bármilyen más kiegészítők terén hódít ez a színárnyalat.

A szépségipar ugyanúgy felfedezte magának és a rúzs, körömlakk, szemhéj festék után már hajszínként is őrülten trendi, divatos lett.

Korábbi cikkeinkben már bemutattuk az „ezerarcú” rose goldban rejlő számtalan lehetőséget, sőt a rose gold lakberendezés sikerének titkát is fejtegettük!

Elérkezett most az idő, hogy a rose gold haj lenyűgöző hatásának járjunk utána!

A csodás rose gold haj!

Segítünk kitalálni mitől olyan népszerű ez az árnyalat és adunk egy nagy adag inspirációt, ha épp megtetszett Neked is!

Nézd meg a cikk rövidített verzióját és ha tetszik, olvass tovább…! 🙂

1, Mi az a rose gold haj?

A rose gold, ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, a rózsaszín és az arany árnyalataként egy igazán romantikus, igazán nőies színárnyalatot jelent. Ha jól mutat annyi kiegészítőn, akkor természetesen adta magát a lehetőség, hogy hajszínként is elterjedjen.

Egyre népszerűbb a hétköznapokban… az utcán sétálva vagy a sztárok világát figyelve is gyakran találkozhatunk vele.

Könnyű összetéveszteni az eperszőke hajszínnel, ami a szőke, a vörös és a rózsaszín árnyalatokból tevődik össze. Hasonlít még rá a pasztell rózsaszín is…

Fontos jellemzője, hogy nem kell egységesnek lennie! Több árnyalat egységéből tevődik össze. Ezért terjedt el az ombre, sombre és balayage technikák térhódításával együtt az utóbbi években. Ezeknek a hajfestési technikáknak köszönhetően terjedtek el azok a színárnyalatok, amik mostanában oly divatosak.Számtalan hajfestési technika létezik.

Számtalan lehetőség van bennük, hiszen sok-sok színárnyalatot lehet ötvözni egymással megannyi módon.

Szintén népszerű hajfestési technikák még a splash light, tiger’s eye, pinwheel coloring vagy a fluid hair coloring.

Na de térjünk vissza az imádott rose goldhoz…! 🙂

A stílus maga a rose gold!

A rose gold természeténél fogva elegáns hatást kölcsönöz annak, aki hordja. Ha erre törekszünk, akkor ez ideális választás. De figyelnünk kell arra, hogy ehhez a hatáshoz kell a kiegészítőket és a ruhákat összeválogatni. Tehát a hajszín kötelez!

2, Rose gold hajfesték

Tájékozódtunk fodrász szakembernél a témában és megtudtuk, hogy amit a boltban árulnak rose gold hajfestékként, az valójában színező. Nem mondhatjuk igazán hajfestéknek. Mégis, így terjedt el, tehát sok helyen így találkozhatunk ezekkel a termékekkel.

Azért csak színező, mert kevésbé tartós és nem épül be annyira a hajszerkezetbe, mint a valódi hajfestékek. Érdemes tudni róla, hogy inkább a szőke árnyalatúaknak kedvez, mert a sötét hajúaknak sokkal durvább beavatkozásokat kell minden alkalommal elviselniük. Kb. 6-8 órás beavatkozásról van szó és legalább háromszor le kell szívni a sötét hajat! Akárhogyis nézzük, ez semmiképp se tesz jót a hajnak.

Érdemes számba venni ezeket a lehetőségeket, főleg annak tükrében, hogy nem is olyan tartós, mint egy átlagos hajfesték.rose gold hajfesték

https://hu.pinterest.com/source/robolikesifit.tumblr.com/
Az egyik rose gold árnyalat a sok közül…

2.1. Rose gold hajfesték alkalmazása

Ez a szín 2017 legdivatosabb színe, így a már kikevert színezővel fogja a fodrász a leszőkített hajat színezni, árnyalni, pigmentálni.

Ahogy említettem, a világos árnyalatú hajból, könnyebb rose gold-ot festeni. Nem igényel olyan erős szőkítést, ezért nem sérülnek annyira a hajszálak. Viszont a sötétebb hajat világosítani kell, ami sokkal komolyabb kémiai beavatkozást igényel. Fodrászok többszöri alkalommal szőkítenek gyengébb oxival, így nem sérül annyira a haj, nem törik annyira. 2-3 szőkítés után ajánlatos így is egy energetizáló kezelést alkalmazni.  Érdemes jól átgondolni, hogy tényleg ezt szeretnénk-e, hiszen annyi divatos árnyalat létezik sötét hajtónusra is!

A rose gold árnyalat szerencsére illik a legtöbb bőrtónushoz, ezért emiatt nem kell aggódni.

2.2. Rose gold hajfesték kikeverése

Tehát megvásárolhatjuk ezeket boltban is, már előre elkészítve. Ez a lehető legkönnyebb választás, de kevésbé egyedi.

Úgy is dönthetünk, hogy saját magunk vagy a fodrászunk keveri ki, ami elég kockázatos, mert nagyon könnyű eltérni attól az árnyalattól, amit megálmodtunk magunknak. Tehát, jól gondoljuk át, ha a rose gold hajfesték kikeverése mellett döntünk.

2.3. Rose gold hajfesték vásárlás

A fodrász kellék boltokban megtalálhatod a színezőt, viszont a végeredmény akkor lesz igazán szép, ha szakember csinálja. Több márka terméke közül is válogathatunk. Mindenképp érdemes a jobb minőséget vásárolni, hogy ezzel is csökkentsük a hajunkat ért károsodást!

3, Rose gold haj stílusok

Szeretnénk bemutatni, hogy a rose gold mennyire változatos lehet. Ötletet, inspirációt adunk Neked, hogy megtalálhasd a saját rose gold stílusod! Írd meg a véleményed nyugodtan, hogy melyik tetszett a legjobban…

3.1. A fonott rose gold haj

A rose gold haj fonottan is őrjítően jól áll…A fonott rose gold haj!

3.2. A híres ombre rose gold haj

Az ombre stíluson kívül már sok más hajfestési technika létezik, de az ombre megmaradt egy közkedvelt stílusnak, amihez bármikor lehet nyúlni.Rose gold haj ombre technikával.

3.3. Rose gold világos színekkel

A szőke és világos hajszín kedvelői a világos színekkel is ötvözhetik a rose gold-ot. Így igazán ragyogni fog, mint a napsugár!:)Az igazán világos árnyalatokkal is jól áll a rose gold!

Sok lehetőség van még a rose gold árnyalatú hajban, úgyhogy nem kizárt, hogy folytatni fogjuk egy következő cikkben az ötletrohamot…:)

Tipp! Ha érdekel, hogy még mennyi minden lehet rose gold árnyalatú, akkor a “Rose gold 50 árnyalata” című cikkünk is tetszeni fog! 🙂

Ha bármilyen észrevételed, kérdésed van a cikkről vagy bármilyen vintage témáról, akkor nagyon szívesen várjuk a kommented itt az oldalon vagy a Facebookon!