//Vintage DIY ajándék ötletek

Vintage DIY ajándék ötletek

Vintage DIY ajándék ötletek

Karácsonykor inspirációra lenne szükséged és szeretnél kiszakadni a vásárlási láz üres spiráljából? Ebben a cikkben igyekszem valódi ötletekkel szolgálni! Méghozzá vintage DIY ötletekkel. A vintage ideális stílus arra, hogy otthonunkba igazi szeretetteljes karácsonyi hangulatot varázsoljunk! Nem csoda, hiszen jellegzetes vintage tulajdonságok a bensőséges, meleg légkör. A szeretni való kiegészítők sokszor mosolyt csalnak az arcodra vagy éppen kellemes érzés rájuk nézni.

Ilyenkor mindenki az ideális ajándékok után keresgél és nem csak a lehetőségek túlságosan széles tárháza tárul elénk, de az ebből következő frusztráció is. Ezért érdemes a kreatív ajándékok felé fordulni, amiknek az elkészítésére a legdrágább kincsünket, az időnket fordítottuk. Ettől válik személyessé és igazán értékessé!

Számtalan vintage DIY ötlet létezik, amiket karácsonykor kipróbálhatunk. Ne féljünk kísérletezni, ne féljünk újítani! Még ha nem is úgy sikerül elsőre, ahogy azt képzeltük vagy ahogy az eredeti fotókon látszott, akkor is az alkotás szeretete segít átvészelni a kisebb kudarcokat. Ilyenkor újra és újra próbálkozhatunk és egyszer csak sikerül elkészíteni az ideális ajándékot.

Ha tetszik a vintage és a DIY, akkor a Vintage DIY oldalunk is tetszeni fog!

Vintage DIY ajándék ötletek otthonra

Vintage csupros üveg

Biztos vagyok benne, hogy te is el tudod készíteni, hiszen nem kell hozzá más, mint egy csipros üeg, egy adag festék, egy smirgli papír és ecset.
Fel kell vinni a kiválasztott színt az üvegre, majd ha megszáradt a smirgli papírral kicsit kopottas hatást kölcsönözni neki. A szín és a kopottas hatás megválasztásában bátran hagyatkozzunk fantáziánkra és kreativitásunkra. Többféle szín összeállítást is elkészíthetünk, amik egymás mellé téve akár jól fognak mutatni és a vintage hatást már ilyen apró kiegészítőkkel is elérhetjük.Vintage csupros üveg elkészítése

Vintage képkeret

Kopottas hatást egy képkereten is elérhetjük. Vegyünk bármilyen fa képkeretet. Itt is csak festékre, ecsetre, smirgli papírra és a képkeretre lesz szükségünk. Na meg persze egy kis alkotókedvre! 🙂
Fessük le a képkeretet és ha már megszáradt a festék, a smirgli papírral koptassuk ízlés szerint. (Mint a recepteknél az egy csipet só ízlés szerint…:))

Vintage karácsonyváró dekor Csorba Anitától

Eszközök:
• 4 db raklapléc
• univerzális festék vagy Bondex Vintage Effect festék
• Bondex Metal Effect vagy Patina Effect Wax
• kalapács
• szögek
• ecset, rongy
• tetszőleges dekorációs elem, fenyőágak, stb.
• ragasztópisztoly
• festéknyitó, keverőpálca

A léceket méretre vágjuk, megcsiszoljuk, és a felületüket portalanítjuk. Ezután egy rétegben visszük fel a festéket, hogy a fa erezete még látható maradjon. Vintage Effect festék esetén az ecsettel való felhordás után rögtön töröljük vissza a felületet a felesleges festék eltávolítása céljából.

A festék megszáradása után egy puha rongy segítségével vékony rétegben eldolgozzuk a waxot a felületen, ez fogja az igazi vintage-hangulatot kölcsönözni a fának, valamint tartóssá és vízlepergetővé is varázsolja a felületünket.
Miután a wax is megszáradt, már össze is állíthatjuk az alapkeretet: a sarkokban 2-2 szöggel rögzítsük a léceket.
Ezután következik a dekoráció központi eleme, amely tetszőleges lehet – Anita ezúttal egy szalmaőzt választott, amit ragasztópisztollyal illesztett a keretbe. Majd a fenyőágakat is ragasztópisztollyal rögzítjük, ehhez használhatunk valódi vagy műfenyőt is.

Végezetül, hogy igazán karácsonyi legyen a végeredmény, a sarkokba csillogó gömböket, a faágakra pedig díszeket ragasztunk. A hangulatot egy meleg fényű led sorral koronázzuk meg.

További vintage DIY ötleteket olvashatsz a DIY – 5 “csináld magad” ötlet, amit nem hagyhatsz ki! cikkünkben.

Vintage DIY az egész családnak

Ha bevonjuk a gyermekeket a kreatív ajándék készítésbe, akkor már meg is van a közös családi program! A gyermekek kézügyessége, érzelmi intelligenciája, kreativitása fejlődik. Kiélhetik a fantáziájukat, alkotó tehetségüket.
Nem utolsó sorban lefoglaljuk őket a hideg téli napokon…:)

Azt kívánom, hogy váljon az idei Karácsony egy meghitt, szeretetteljes ünneppé, amibe egy kis vintage-t is bele csempészünk!

Ha további izgalmas és kreatív ötletekre vágysz, akkor keresd fel a Bondex weboldalát!

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzám bizalommal!