//Esküvői fotós tippek vintage hangulathoz

Esküvői fotós tippek vintage hangulathoz

Sziasztok! Bese Zoltán vagyok esküvői fotós a fotobese oldal tulajdonosa. Mivel nem minden nap jön szembe vintage hangulatú esküvő nekem sem, ezért nem csak ilyet fotózom, de a tapasztalataim megosztanám veletek.

Három csoportba szedtem össze a legfontosabb hangulatelemeket, amelyekkel (nem csak) az esküvői fotós tud hangulatot teremteni.

Esküvői fotós tippek vintage hangulathoz

A Helyszín

Léteznek teljes 100%-os vintage hangulatú esküvői helyszínek (az alsó linken találsz is a blogomban). Budapest közelében is. Ezeken a helyszíneken már adott egyfajta hangulat és dekor. Itt azonnal magával fog ragadni a színvilág, és beszippant a hangulat.

De mi van akkor, ha nem éppen akkor és ott lenne a frigy? Esetleg nincs annyi pénz az egészre.

Vintage hangulatot szabadban is tudtok kreálni. Akár házilag készített kiegészítőkkel (ezekről lejjebb). Én ezeket szeretem a legjobban.

Az időpontot illetően pedig ne aggódj, télen is készítettem esküvői fotósorozatokat. Méghozzá 100%- ig vintage műteremben. Ez két dolog miatt lehet érdekes:

1, Mert ha a kreatív fotózást másik napon tartod, akkor valójában a képek és a hangulat is meglesz. Ezzel jelentős időt és energiát spórolsz a „nagy napotokon” így több időd lesz az esküvőre koncentrálni.

2, Akár spórolhatsz is a helyszínen, hiszen a kreatív fotók elkészülnek máshol és máskor.

Esküvői fotós tippek vintage hangulathoz

A kellékek

Az apróságok és kellékek tárháza nagyban hozzájárul majd az esküvőd hangulatához! Kiemelkedően fontos szerepe van annak, hogy átjöjjön a „békebeli” hangulat. Szeretem a saját készítésű dolgokat látni. Roppant személyessé teszi a napot. Akár a régi bőröndök (újak is kaphatóak ebben a stílusban!) elhelyezése hasznos és kreatív styling ötlet.

Például hagyják, hogy a vendégek a jókívánságaikat tegyék bele vagy feltölthetjük apróságokkal, régi képekkel. A tükörre írt ülésrend vagy a villanykörtébe helyezett növények mind – mind hozzájárul az érzések felerősítéséhez.
Láttam fazekat megtöltve virágokkal és masnival átkötve. A képen látod, hogy jól néz ki és a költségeket is kíméli! Otthonos régies hangulatot teremtenek a régi vagy retró írógépek, a régi fotók (fekete fehér vagy sepia képek a legalkalmasabbak erre) is.

Nagyot dobhat a dolgon egy régi ajtó vagy háztartási tárgy, amit felcicomázunk pár kiegészítővel. Néhány régi kopottas bútor megteszi a hatását csakúgy, mint a régi könyvek! Ne feledkezz meg a szalvétákról se, és a desszertasztal díszítéséről!kreatív vintage kellékek

Ruhák és stílusok

Sajnos az esküvői ruha a legkényesebb kérdés a témában. Nagyon macerás itthon igazi autentikus ruhákat találni. Legjobban ez járul hozzá az esküvő hangulatához, ha ti is így öltöztök. Bár elég ritka az autentikus viselet, (ezeket javarészt külföldi blogokan vagy insta oldalakon fogsz találni) ennek ellenére az itt látható fotókon a ruhák hibátlanok, sőt bele is simulnak a hangulatba. Miért nem lehet ilyet látni? Egészen egyszerű a magyarázat. A kölcsönzők nem vagy alig tartanak a stílusnak megfelelőt.

Nálunk az egyszerűbb vonal dominál még, de szépen megjelentek az újdonságok. Az itthon látott esküvői ruhák zöme csináltatott vagy külföldről rendelt. Az elegáns, de nem túl „habos babos” menyasszonyi ruhában sem fogsz kilógni a sorból (képen látható gyönyörű menyasszonyom ruhája is egy varratott darab). Ha már az elején odafigyeltek az egyszerű vidékies ruházatra, például a férfiak mellényére, nyakkendőjére esetleg kalapjára, női ruha csipkéire, akkor nagyon egyben lesz az egész esküvő.

Bele ástam magam a témába és akkor szembesültem vele, hogy több irányzat is felütötte a fejét (a vintage-on belül) itthon és külföldön is. A hagyományos vidéki stílus mellett már találkozhatunk a szuper mutatós 20-30-as évekbeli Gatsby stílussal is. Érdemes szétnéznetek, hiszen ebben a stílusban már sokkal könnyebben lehet „találni”. Nagyon hangulatos lehet, ha például a zenekart is beöltöztetitek: A Girardi kalap, egyforma nadrágtartó és ing olyan megjelenést kölcsönöz, amit az esküvőn résztvevők garantáltan nem felejtenek el! Hangulatában, stílusában egészen különleges légkört lehet teremteni csak megfelelő odafigyelés és szervezés kérdése!