A vintage fürdőszoba varázsa – Álmodd meg a sajátod!

Folytatódik a vintage stílusú lakberendezés sorozatunk, amiben a vintage konyha, a vintage nappali után most a vintage fürdőszoba kap egy jól megérdemelt cikket!
Ha tetszik a vintázs, akkor miértne rendeznéd a fürdőszobádat is vintage stílusba? 🙂 Hogyan lehet vintage hangulatot varázsolni a fürdőszobába? Ennek járunk utána és adunk inspirációt!

Tekintsd meg a rövid videós ízelítőt a cikkből és ha tetszett, olvass tovább…:)

Igazán stílusos bútorokat, kiegészítőket és praktikus megoldásokat lehet találni, úgyhogy szemezgessünk belőlük!

Vintage fürdőszoba jellemzői

A vintage fürdőszoba mégis, mi fán terem?! Természetesen magán hordozza a sajátos vintázs jegyeket. A természetes anyagok, a letisztult formák és a nem hivalkodó színek mind-mind meghatározzák a fürdőszoba hangulatát is. Azonban sokkal nehezebb annyira látványos kiegészítőket találni, mint egy nappaliba. Nem találunk annyi apró részletet, mint a konyhában vagy akár a nappaliban. Gondolj csak bele…

Egy fürdőszobában alig van egy- két bútor. Alig van egy-két polc vagy valamilyen jellegzetes kiegészítő. A konyhában tele pakolhatjuk a vitrines szekrényt vintage kiegészítőkkel. Annyi mindent tehetünk az asztalra, a falra, kisebb-nagyobb szekrényekre! De a fürdőszobában ez már nem működik!

A fürdőszobát már csak a kád, a csap alatti és feletti szekrény és esetleg egy-két kiegészítő határozza meg. Így a mozgásterünk sokkal kisebb és mindennél fontosabb a felsorolt tárgyak jó megválasztása. De azért nem kell megijedni, ez sem megoldhatatlan feladat! 🙂

A fal színe többnyire fehér, de előfordulhatnak pasztel színek, a rózsaszín világos árnyalatai is. Itt is a fő irányvonal a naturális, nem hivalkodó felfogásmód.

Ha tetszik a vintage stílus, akkor A vintage cikkünkben bővebben is olvashatsz róla!
Vintage fürdőszoba kiegészítők

Sokféle kiegészítőt fel lehetne sorolni, ami előfordulhat egy vintage fürdőszobában. A teljesség igénye nélkül bemutatunk egy-két ötletes és jellegzetes kiegészítőt, ami a szívünkbe lopta magát!

Vintage létra

Létra, létra, létra!:) A létra egy folyton visszatérő kiegészítő, ami rendkívül sok oldalú. Nappaliban, konyhában, a kertben egyaránt felhasználható dekorációs kellék. A fürdőszobában nem csak jól mutat, hanem praktikus pakolási felületet nyújt.

Vintage komód

Egy koptatott vintage stílusú komód a lehető legjobb választás lehet a vintage hangulat megteremtéséért vívott küzdelemben!:)
Az egész fürdőszoba éke lehet. Mutatok néhány példát, amik nagyon jól mutatják ennek az egyszerű megoldásnak az erejét.

Singer varrógép újragondolva

A vintázs egyik nagy erőssége, hogy régi tárgyaknak új értelmet ad. A Singer varrógép is egy ilyen, számtalan lehetőséget magában rejtő vintage tárgy. Egy fürdőszobában adja magát a lehetőség, hogy a varrógépre tegyük rá a mosdócsapot. Így a tekintetet azonnal magára vonzza.
Vintage tükör

Gyönyörű tükröket találhat az ember, ha a megfelelő helyeken keresgél. Egy-egy vintage stílusú tükör az egész fürdőszoba hangulatát befolyásolja és magával ragadja az embert!

Vintage fürdőszoba ötletek

Vannak olyan fürdőszobai dekorációs megoldások, amikkel hozzáadhatunk az összhatáshoz.

Selyem függöny – amitől a vintage fürdőszoba ámulatba ejt!

Ez a zseniális megoldás olyan különleges hatást kelt a fürdőszobában, mintha egy titokzatos távol-keleti herceg palotájában fényképezték volna!:)

Egy szép függöny egy hálószobában is igazán jól mutat! Fedezd fel a vintage hálószoba titkait is!

Lámpa

Stílusos megoldás, ha olyan lámpát választunk, mint amit itt látsz… Magáért beszél…:)
Padló

A padló lehet fából is. Persze nem egy hétköznapi laminált parkettára gondolok, hanem egy valódi tölgyfa padlóra, ami időtálló és rusztikus hatású. Ehhez már csak egy koptatott, tölgyfából készült szekrényre van szükség és a kettő úgy harmonizál egymással, hogy élvezet gyönyörködni benne!:)

Még sok más izgalmas lehetőséget nyújt a fürdőszoba, de most  ennyi fért bele! Remélem tetszett! 🙂

Számodra, milyen az elképzelt vintage fürdőszoba?
Mi jutott még eszedbe a cikkel kapcsolatban?
Írd meg nyugodtan, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

“1 megosztás= köszönöm, tetszett a cikk”