//DIY – 5 “csináld magad” ötlet, amit nem hagyhatsz ki!

DIY – 5 “csináld magad” ötlet, amit nem hagyhatsz ki!

Korábbi DIY cikkünkben megígértük, hogy a következő kicsit bonyolultabb ötleteket fog tartalmazni. Nos, tényleg így lesz, de azért nem olyan borzasztó nehéz dolgokra kell gondolni… Kell hozzá egy kis barkácsolás, festés, ragasztás, fúrás, faragás és kész is!:) Ugye, ezek nem olyan is nehéz dolgok?!
Szóval, íme az 5 DIY ötlet, praktika, módszer, hogy lakásunk berendezését egyedivé varázsoljuk…

1, Raklap-fából szobafal

Ez egy egészen zseniális megoldás. A raklap fa léceit használja fel arra, hogy fal díszítését, burkolást csináljon. Egészen nagy fal felületeket is beburkolnak vele, úgyhogy a lehetőségek száma szinte végtelen. Természetesen nem csak raklap lécekből lehet elkészíteni, bármilyen léc megfelelő hozzá, azt pedig fatelepeken bármilyet lehet kapni, ami színben, mintában passzol a szobánkhoz.

A felhelyezése sem bonyolult, van aki készít alá egy vázat, amire aztán csak fel kell kalapálni szögekkel néhány helyen megfogatva (mint ahogy a fotón is mutatják). De van, aki egyszerűen a falra fúrja, szegezi fel a léc darabokat. A lényeg, hogy egészen különleges és egyedi a végeredmény.

DIY raklapból falfelület

Forrás:

http://indulgy.com/post/ItbFoEx8L3/drastically-change-the-look-and-feel-of-you

2, Függőágy

Nem is  lehet elképzelni, jobb pihenési módot, mint amikor az ember a függőágyában heverészik akár tornácon, akár szobában egy jó könyvet…. vagy épp a Vintage Nekem oldalát olvasgatva…:))
Az elkészítése kicsit nehezebbnek tűnik, már csak a varrás része miatt is, na meg persze a tartó köteleket is össze kell fűzni, de egy kis gyakorlással, kéz ügyességgel biztos megoldható feladat.

DIY függőágy

Forrás:

http://wonderfuldiy.com/wonderful-diy-step-by-step-hammock/

3, Asztal feljavítva, kidíszítve

Egy nagyon jó példa, hogyan lehet feljavítani egy egyszerű faasztalt. Az anyagot te döntöd el, mi legyen rajta, a lehetőségek száma itt is végtelen. Olyan szövettel burkolod be, amilyennel csak szeretnéd. Egyedi és különleges, a szoba ékköve lesz és egy igazán vintage stílusú bútordarab!DIY asztal

Forrás:

http://www.tieflow.com/

4, Polc fából

Nagyon tetszik az ötlet. A kivitelezése se túl nehéz. Össze kell barkácsolni egy tartó fa részt karokkal, amire csak rácsúsztatjuk a polc tartó részét.  Azért is jó megoldás mert nem látszódik semmilyen csavar, tartó elem. Csak a polc olyan faanyagból, amilyenből csak szeretnéd. Egy rusztikus stílusú nappaliba igazán jó megoldás.DIY polc

Forrás:

www.diypete.co

5, Zsalugáterből előszobafal

Utolsó, de annál ízlésesebb DIY ötletünk következik. A régi, rossz leselejtezett zsalugátert nem szabad kidobni! Rengeteg hasznos és praktikus felhasználása lehetséges és ha olyan állapotban van, akkor akár egy festés is elég lehet neki. De ha többet kell dolgozni a felújításán, akkor is megéri, hisz pl. egy ilyen szép, elegáns előszobafalat is lehet belőle varázsolni.

Szoktak még asztalt, fogast, virágtartót is készíteni belőle. Egy egyedi vintage kiegészítő lehet belőle.DIY előszobafal

Angol nyelvű “csináld magad” weboldal a DIY and Crafts. Igényes és kreatív cikkeket találsz rajta!

Forrás:

http://cooldiyideas.com/10-ways-to-repurpose-old-shutters-to-add-vintage-charm-to-your-home/

Ha Neked is lennének ötleteid DIY vagy bármi vintage témával kapcsolatban, nyugodtan oszd meg velünk, kíváncsiak vagyunk a véleményedre