//Vintage lakberendezés 3 lépésben

Vintage lakberendezés 3 lépésben

A konyha, a fürdőszoba és a nappali a lakás 3 különböző pontja. Más és más tulajdonságokkal és sajátosságokkal rendelkeznek. Mégis mindegyik összhangba hozható, ha egy stílus jegyeit követjük és igyekszünk hangulatát létrehozni. Ebben az esetben a vintage lakberendezést a lakás 3 pontján keresztül mutatom be.

Olyan kiegészítőket gyűjtöttem össze, amik bármely vintage lakás részei lehetnek.

Konyhai kiegészítők vintage stílusban

A konyhában sok időt töltünk főzés, sütés közben és ha egyben van az étkezővel, akkor az étkezések is ott történnek. Így válik a család életének központi színterévé. Számtalan lehetőségünk van arra, hogy olyan kiegészítőket válogassunk, amikkel könnyen elérhetjük a vintage hangulatot!

Vintage kerámia

A kerámia, a porcelán igazi természetes anyagok. A nagymama teáskészlete, tányérkészlete, amit csak ünnepnapokon vett elő… mind különlegesek számunkra. Nagymamánk is féltve őrizte és mivel ritkán láttuk, különlegesnek éreztük. A pöttyös, a virág mintás, az antik hatású porcelánok ezért vonzzák azokat, akik e stílus szerelmesei!

Elengedhetetlen kellékei egy vintage konyhának. Színben és formában kedvünkre válogathatunk, nem igazán lehet mellélőni. A pasztel, natúr színek, a pöttyök, de egy egyszerűnek hitt fehér antik hatású tányér is pompás hatást kelt.

Kézzel készített vintage hangulatú kerámiákat keresel? Egy romantikus rózsás kerámia méltó kiegészítője lesz a vintage konyhádnak!

Vintage asztalterítő

Ha belépsz a konyhába, az egyik leg szembetűnőbb az asztal terítő. Az asztal viszonylag nagy felület, így a rajta díszelgő terítő jelentősen meghatározza a konyha hangulatát. Mondanom se kell, hogyha vintage, akkor a virágos, fehér alapon színes virágok nagyon működnek és építik a sajátos vintázsos hangulatot!

Persze ebből számos színű és mintázatú kapható. Mindenki a maga ízlése alapján választ. A lényeg, hogy passzoljon a konyha hangulatához!

Vintage konyhai kötény

Ha eddig nem használtál kötényt főzéskor, sütéskor, akkor egy vintage konhyai köténnyel érdemes egy próbát tenni! Egy virágos vintage kötény téged is elvarázsol és a vintage életérzés részévé válsz. Nem lehet nem szeretni ezeket az önálló ruhakölteményeket!:)

Vintage papírszalvéta

A cicás mindent visz! A cukiság faktort mindenképpen kiveri a cicás, virágos, színes vintage papírszalvéta! De kellenek is az ilyen üdítő élményt adó apró kiegészítők. Ettől válik élettelteli, „életigenlő” hangulat a konyhában. Ami mint tudjuk, a vintage egyik alapvető jellemvonása.

Fürdőszobai kiegészítők vintage stílusban

A fürdőszobában indul reggel a nap és az esti készülődéssel ott fejeződik be. Intim, bensőséges hely, ahol szeretnénk érezni az otthon melegét. A legtöbb méretéből adódóan nem kínál sok lehetőséget arra, hogy változatosan rendezzük be. Ezért sokkal inkább kell hagyatkoznunk az apró fürdőszobai kiegészítőkre.

Rattan kosár

A rattan szintén olyan anyag, ami illik a vintázs stílushoz. Egy-egy kosár bézs vagy fehér színben kiváló tároló eszköz a szekrény tetején vagy polcokon. Beletehetjük a fürdőszobában használatos krémeket, smink készleteket vagy bármely kisebb tárgyat. A különböző méretekből még egy kollekciót is összegyűjthetünk és egymás mellett igazán zsépen mutatnak! A „titkos kincseket” is elrejthetjük bennük!

Antikolt tükör

A tükör fontos része egy fürdőszobának. A csap fölé téve központi helyre kerülhet és minden nap többször is használhatjuk. Ha itt is a vintage hatás elérése a cél, akkor ideális választás lesz az antikolt tükör. Minden, ami antikolt, régies illik ehhez a stílushoz és észrevétlenül csempészi be azt a tipikus várva várt életérzést.

Apró kiegészítők

Ha a hétköznapokat szeretnéd színesíteni, akkor a minden nap használatos apró kiegészítőket is tedd különlegesebbé! A szappanadagoló, a fogmosó pohár, szappantartó, fogkefetartó mind egy stílusban üde színfoltjai lesznek a vintage fürdőszobádnak!

Nappali kiegészítők vintage stílusban

A nappaliban gyűlik össze a család egy-egy közös programra. Filmnézés, játék vagy családi ünneplés mind itt történik. Nem felejthetjük el tehát a nappalit is vintage stílusúvá varázsolni!

Hogyan tehetjük ezt könnyedén? Ezekkel a kiegészítőkkel biztosan elérjük a célunkat!

Lámpabúra

Természetesen lámpabúrából is találsz pasztel színűeket, pöttyöseket és a jellegzetes virág mintásokat. A „békebeli” hangulatot árasztó kis éjjeli lámpák vagy a magas álló lámpák egy vintage lámpabúrával kiegészítve a nappali igazi ékessége lesz.

Vintage párna

Hány párna fér el a kanapén vagy a fotelben? Kettő, három, négy… vagy akár még sokkal több? Akkor használd ki ezt a lehetőséget és szerezz be olyan párnákat, amik segítenek igazán otthonossá és stílusossá tenni a nappalit! És ha már a vintage, akkor rengeteg lehetőséged van…!

Levendulás, rózsás, madaras mintákkal, díszítésekkel könnyű dolgod lesz! Ha a lámpabúrával harmonizál a színösszeállítás, akkor már jó úton vagy!:)