//Vintage ágyneműk

Vintage ágyneműk

A hálószoba, ahol levesszük az álarcainkat és önmagunk lehetünk. A pihenés és a megnyugvás helye. Ez az a helyiség, ahol mindenképp nyugalmat szeretnénk, és ha kicsit is vonzódunk a régies dolgokhoz, a letisztult vintage stílus ezt megadja nekünk.

A vintage vagy „vintázs” régies, leginkább romantikus elemeket, mintákat jelent a ruházatban és a lakberendezésben. Ilyen divatos lakberendezési elemek például az ágyneműk és ágynemű huzatok.

Ebben a cikkben a vintage ágyneműkről lesz szó.

A vintage ágyneműk jellemzői

A vintage lakberendezés egyik kedvelt anyaga a pamutszatén. Ami extra puha, finom érzést ad a bőrnek és remek szellőzésű anyag.

  • általában rejtett zippzárral készült, így sokkal természetesebb hatású
  • könnyen kezelhető
  • selymesen puha tapintású
  • 100% pamut alapanyag
  • 60 fokon mosható
  • poratka allergiásoknak is ajánlott

Természetesen a vintage ágynemű egy vintage hlószobában mutat igazán jól! Ismerd meg a vintage hálószobát is cikkünkből!

Vintage ágyneműk színei

A vintage, anyaghasználata és színei elég változatosak. A letisztult, egyszerű szín-, és formavilágú. Előnyben részesíti a fehér és világos pasztellszíneket.

Kedvelt színe a világoszöld és a különböző árnyalatú rózsaszínek.

Vintage ágyneműk mintái

A természetes anyagokat részesíti előnyben, míg modernebb változata már kombinálja a régit a kortárs elemekkel. A vintage lakberendezés egyik kedvelt anyaga a pamutszatén.

A vintage hangulat az az érzés, amikor az ágynemű huzatok az udvaron, a ruhaszárító kötélen száradtak a napsütésben, és gyerekek kergetőztek közöttük. A hangjuk, nevetésük beszökött a konyhába, körbefordult az udvaron, majd a szél elvitte a fehér léckerítésen túlra, ki az utcára.

Békésebb, nyugalmasabb, otthonosabb. Ez a vintage hangulata, és ezt igyekszik megidézni a stílus a lakberendezésben és a hálószobában is.

Ezért, az alapszínei a fehér és a világos színek, a kedvenc mintái a virágok, azon belül például a rózsák.

A vintage ágyneműkről még többet olvashatsz az agynemushop.hu cikkében és csodás darabok közül is válogathatsz! Vintage ágyneműk ágynemű webshopból!
Összegezve

A vintage egy múlt idéző, békebeli hangulatot és stabilitást felidéz – nyújtó hangulat. Abban az időben kevesebb bútor volt a lakásban, kevesebb elektronikus kütyü,és a családtagok, barátok kéznyújtásnyira voltak tőlünk. Ma már másképp van, de a vintage lakberendezés visszaadhatja nekünk ezt az érzést, legalább egy fehér keretes tükör, és extra puha, finom vintage mintás ágynemű erejéig. Ha az éjszakát kellemes hangulatban és érzések között, akkor könnyebb lesz nappal is megtartani a jókedvünket.

Ha érdekel a vintage lakberendezés, akkor sok érdekes cikket olvashatsz nálunk a Vintage lakberendezés oldalon!