//5 sztár diéta az 1930-40-50-es évekből

5 sztár diéta az 1930-40-50-es évekből

Mióta világ a világ a hölgyek mindig szebbnek, karcsúbbnak vagy éppen teltebbnek akartak látszódni, hogy felhívják a figyelmet magukra. Így volt ez az 1930-as, 40-es, 50-es években is, amikor a hollywood-i sztárok reflektor fénybe kerülésével az ő hóbortjaik, szokásaik is nyilvánosságra kerültek és minden nő szeretett volna rájuk hasonlítani, sokan követték őket…
Vintage otthon a filmvásznon című cikkünk után ismét hírességekhez köthető témával jövünk. Most az 1930-40-50-es évek népszerű fogyókúrás módszereit mutatjuk be egy-egy hírességen keresztül. Mi volt az az extrém módszer, amivel meg tudta őrizni csodás alakját Marilyn Monroe? Hogyan maradt karcsú Audrey Hepburn? És honnan indult útjára a grapefruit módszer?

1, Marilyn Monroe és a főtt tojásos módszere


Marilyn Monroe mindenkit elvarászolt, stílusa, tekintete ikonikus alakká tette már életében, ami azóta se halványult. Talán kevesebben ismerik az egyik szépségmegőrző receptjét. Azon kívül, hogy rendszeresen végzett erősítő gyakorlatokat, tornázott és oda figyelt az étkezésére, volt egy nagyon bizarrnak nevezhető recept, amit minden reggel elkészített és elfogyasztott.
Felmelegített egy pohár tejet és amikor már forró volt a tej, beleütött két nyers tojást, elkeverte és megitta. Őszintén szólva nem kóstoltam még, lehet nem is fogom, mert nem hangzik túl jól, de azt el tudom képzelni, hányan próbálták ki Marilyn hatására… Ez egy valódi sztár diéta Marilyn Monroe módra.:)

2, Sophia Loren és az olivaolajas fürdő


Sophia Loren szintén fogalommá vált, a filmkészítés gyönyörű nagyasszonya, aki után több millió férfi vágyakozott és legalább ugyanennyi nő próbálta utánozni és megközelíteni varázslatos hatását. Sophia nem másra, mint az olivaolajas fürdőre esküdött és rendszeresen fürdött meg olivaolajban. Igaza lehetett, abból a szempontból, hogy a víz tényleg szárítja a bőrt. Ellenben az olivaolaj lággyá, puhává varázsolja.

3, Audrey Hepburn és a kalória számlálás


Az 1950-es években vált divattá a kalóriák számlálása. Nagyon gyorsan komoly népszerűségre tett szert. Audrey Hepburn is közéjük tartozott, a rendszeres testmozgás mellett odafigyelt arra, hogy mit eszik és számolta a kalóriákat. Nem sanyargatta magát drasztikus diétákkal, kínzó edzésekkel, de nem nassolt és mértékletesen evett.

4, James Cagney és a grapefruit diéta

Nem James Cagney találta ki, de több filmjében is fontos szerepet kap a grapefruit diéta, mint pl. a “The Public Enemy” vagy a “Hard to Handle”. Többféle grapefruit diéta létezik, a legfontosabb ezeknél, hogy rengeteg grapefruitot kell enni, alacsony kalóriatartalmú ételekkel együtt.

5, Jean Harlow mindent evett, amit csak akart

Jean Harlow két film forgatása között mindent evett, amit csak megkívánt. Olyankor nem foglalkozott semmilyen diétával, edzéssel. Viszont a következő filmje előtt rendkívül szigorú diétába kezdett, amit a nagy része saláta és számos zöldség alkotott. Nem egy tipikus sztár diéta, de túl kiegyensúlyozott táplálkozásnak se mondható.
Szóval a végletek embere lehetett… a film forgatás előtti és közbeni sanyargatást, nagy zabálások váltották fel!:)

Akit igazán érdekel a téma és nem riad vissza az angol nyelvű szövegektől, annak ajánlom a Hollywood diet and fitness című könyvet. Nagyon részletesen mutatja be a témát, korabeli fotókkal illusztrálva. Sztár diéta minden mennyiségben.:)

Ha Neked is lennének ötleteid a poszttal vagy bármi vintázzsal kapcsolatban, nyugodtan oszd meg velünk, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Forrás:

http://www.huffingtonpost.com/2015/03/27/vintage-beauty-secrets-old-hollywood-stars_n_6910752.htmlhttps://thegrapefruitdiet.wikispaces.com/1930s+Hollywood