//Rose gold smink tanácsok

Rose gold smink tanácsok

Nagy öröm számomra, hogy egy szakember ír a Vintage Nekem-re.
Mégpedig Aranyi Szilvi stílustervező, színtanácsadó, stylist. Ha valaki, akkor ő igazán tudja, hogy milyen is az a rose gold és sok hasznos tanácsot tud adni a rose gold sminkelésről! Az alábbiakban az ő gondolatait, tanácsait olvashatod.

Milyen is az a rose gold szín?

Mint tudjuk, a divat folyton ismétlődik. Ezzel a színnel sincs ez máskét, olyannyira nem, hogy ez az árnyalat több száz éve született
A 19. század elején látott napvilágot az Orosz birodalomban (bár ott leginkább vörös arany néven ismerik) főként ékszerek alapanyagaként. Töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a mai napig az egyik legdivatosabb ékszer „szín”. Pár éve azonban meghódította a divat számos területét a kiegészítőktől a lakberendezésen át egészen a kozmetikai iparig. Itt kezdődik a mi kis történetünk a sminkről.

Ha érdekel a rose gold, akkor olvasd szeretettel többi, rose gold témájú cikkeinket is!

Rose gold smink- Hasznos tudnivalók

Mint minden smink trendnél, úgy ennél sem árt tisztában lenni az alapokkal annak érdekében, hogy ez a csodásan nőies árnyalat valóban előnyünkre váljon.

Rose gold szemhéjfestés

Szerencsénkre ez az árnyalat minden szemszínnel remekül kijön, ám nem mindegy, hogy hogyan használjuk.

Kék és zöld szemhez

A kék és zöld szeműek feltétlenül használjanak valamilyen evvel harmonizáló, de sötét színű keretet. Legyen az tus vonal vagy csak egy kis satírozás, de ne maradjon el. Amennyiben ezt betartjuk, szikrázó, üde tekintet lesz a jutalmunk. (Magam is kék szemmel vagyok megáldva, szóval tapasztalatból (is) beszélek)

Barna, fekete és szürke szemhez

A barna, fekete vagy szürke szemmel születettek szerencsésebbek (pláne, ha mindehhez kreol bőrszín is társult, de ez egy másik téma), hisz ők, akár magában is használhatják a rose gold szemhéjfestéket, ezzel egy szuper nappali sminket alkotva. Persze, ha ők is alkalmazzák a fentebb említett keretet, úgy az esti/alkalmi sminkek világában találják magukat.
A sorstársaimnak azt ajánlom, hogyha rózsa arany nappali sminkre vágynak, akkor is használjanak valamilyen kontúrt. Ebben az esetben a középszürke például remek választás lehet.

Íme, néhány kép, hogy lássuk miről is van szó.

Melyik bőrtípushoz, színtípushoz tartozol?

Bármilyen legyen is a szemünk színe, az alkalom vagy épp a színtípusunk, biztosak lehetünk benne, hogy remek választás. Hihetetlenül elegáns és nőies akár nappalra, akár alkalomra készül.
Amire figyeljünk: amennyiben a szemhéjra kerül ez a szín, abban az esetben mellőzzük az intenzív rúzsok használatát az ajkakon, válasszunk inkább a bőrtípusunkhoz/ajak színünkhöz passzoló nude árnyalatot.
Érdemes figyelembe vennünk azt is, hogy mi magunk melyik színtípushoz tartozunk (tavasz, nyár, ősz, tél) és ennek megfelelően kiválasztanunk a hozzánk illő rose gold árnyalatot.

Rose gold szemhéjfestés elkészítése

Számtalan márka kínál szemhéjpúdert, pigment porokat, tusokat (és még sorolhatnám) ebben a divatos színben, így a szükséges kellékeket gond nélkül beszerezhetjük.
Persze magunk is kikeverhetjük, de ez a cikk most nem erről szól! 🙂
Néhány step by step a hogyanról:Szemhéj festés elkészítése

Korábbi cikkünkben a rose gold haj titkának jártunk utána. A csodás rose gold haj!

Rose gold smink tippek

Nos. Rózsa arany sminkünk nem csak akkor lehet, ha a szemünk pompázik ebben.
Készíthetünk olyan sminket, ahol a szánk vagy épp az arcpirosítónk kapja a főszerepet. Amennyiben a rúzs mellett döntünk, az legyen valamilyen alkalomhoz kötve (esküvő/estély stb.), ha nappalra szeretnénk, akkor használjunk inkább ajakfényt. Bárhova is készüljön, azt az alapszabályt tartsuk be, miszerint:

Ha a szem kapja a főszerepet akkor a száj, ha a száj kapja a főszerepet, akkor a szem legyen visszafogottabb.

Néhány példa a rúzsra:Rose gold ajkak – forrás: https://www.limecrime.com
Rose gold rúzs – forrás: http://www.revelist.comPersze kivételek mindig vannak, így ha ügyes vagy, az egész arcod ebben pompázhat anélkül, hogy bohócnak néznének! 🙂Rose gold smink

Tehát használd bármilyen napszakhoz/alkalomhoz ezt a csodás színt, lebegjen az a szemed előtt, hogy a megjelenésed (persze ez a ruhádon is múlik) kifinomult és elegáns lesz. 🙂
Sminkelésre fel!

Aranyi Szilvi weboldala: Aranyi Szilvi

Aranyi Szilvi Facebook oldala

Forrás:

http://www.winkalink.com/id/6421/

http://indulgy.com/post/BRKDyWvb63/soft-rose-gold-smokey-eye-tutorial-good-fo

http://gnarlyhair.com/2016/04/05/rose-gold-makeup-tutorial-for-blue-eyes/

https://makeuptutorials.com/eyeshadow-tutorials-brown-eyes/

http://www.revelist.com/beauty-news-/lime-crime-rose-gold/6693

https://www.polyvore.com/rose_gold_eyeshadow/thing?.embedder=22789664&.src=share_desktop&.svc=pinterest&id=210314248&utm_campaign=default