//Virágözön az esküvő dekorációhoz

Virágözön az esküvő dekorációhoz

A lánykérés utáni számos feladat között az egyik legizgalmasabb szervezési feladat az esküvői dekoráció kiválasztása. Ha van konkrét elképzelésetek a stílusról, például közel áll a szívetekhez a vintage esküvő is, akkor ezt már a helyszín kiválasztásánál érdemes figyelembe venni és persze az aktuális trendekkel is jó, ha tisztában vagytok.

Szezonális, helyben termesztett virágok

A helyben termesztett virágok több előnnyel is szolgálnak. A mellett, hogy a helyi termelőket támogatjuk a megvásárlásukkal, az évszakra jellemző virágokhoz kedvező áron juthatunk hozzá. A környezetvédelem kívánalmainak is eleget teszünk, mert nem kell a hűtött virágokat repülővel szállítani. A virágkötés minden eleme a menyasszonyi csokor, dobócsokor, a koszorúslányok csokrai az asztali díszek, az autódísz a helyszín dekoráció mind-mind ezekből a virágokból készülnek.

Szárított virágok és füvek

A környezetbarát nézőpontok támogatják a füvek és szárított virágok használatát is az esküvői dekoráció megálmodásakor. A pampafű a szárított komló és a búza csodás dekoráció lehet a nyári vagy az őszi esküvőkön, de akár télen használhatjuk őket. Amíg a színük elég élénk akár több alkalomra is dekorációul szolgálhatnak és utána komposztálhatók.

Tökéletes esküvői dekor az illatos vadvirágok

A fűszeres illatú vadvirágok segítségével lenyűgöző esküvő dekorációval kápráztathatjuk el a násznépet. A csodás tarkabarka színkavalkádból álló virágok csodásan mutatnak a fotókon is. Szinte olyan hangulatot teremtenek, mintha a réten sétálnánk. A már feladatukat elvégzett virágok komposztálhatók, ezzel is sokat teszünk a környezetünkért.

Fűszeres illatú csokrok és dekoráció

A menyasszony csokra nem elég hogy szép, az is fontos, hogy kellemes illatú virágok is szerepet kapjanak benne, mint például a frézia vagy az illatos rózsa. A friss fűszernövények amellett, hogy szerepet kapnak az ízletes ételek elkészítésében, a dekorációban is megállják a helyüket. A rozmaring, kakukkfű, menta vagy a zsálya egyaránt kényeztetnek minket a szépségükkel és a látványukkal is, ha a csokrokban vagy a dekorációban szerphez juthatnak.

Nagyméretű virágok

Az idei esküvői virágtrend megengedő a nagyméretű virágokkal is, sőt az esküvői csokrok így divatosak. A protea virág a napraforgó vagy az articsóka különleges látvány és csodásan mutat a kisebb virágokkal keretezve. Vagány menyasszonyok előnyben. Az egyszerű ruha feltűnőbbé tehető egy szokatlan menyasszonyi csokorral.
Összefoglalva: Az idei virágtrendben tehát az illatos és a nagyméretű virágok lesznek a főszereplők és persze ne feledkezzünk meg a környezetvédelmi szempontokról sem.Facebook