//Vintage nappali- Az otthonod lelke!

Vintage nappali- Az otthonod lelke!

A nappali az otthonunk lelke. Ott zajlik a családi élet, ott gyűlik össze a család egy jó beszélgetésre, közös programokra. Ezért fontos a harmónia megteremtése. A cél, hogy szívesen töltsünk ott időt. A vintage nappali nyugalmat és békét sugároz, ha oda figyelünk egy-két kisebb részletre.

Csodás vintage nappalikat válogattunk össze, amikben legalább egy közös pont van… Mindegyik azt a tipikus „vááóó” élményt nyújtja, amire mindenki vágyik, ha az otthonáról van szó.

Szóval, ihlet merítésre felkészülni! 🙂vintage nappali régi és új ötvözése

Forrás: https://hu.pinterest.com/source/craftyteacherlady.com/

Vintage bútorok, színek a nappaliban

Fontos, hogy ne halmozzuk a színeket. Törekedjünk inkább egyfajta szín összeállításra, amibe többféle árnyalat is beletartozhat. A színek összhangja legyen meg minden szobában.

A bútorok tekintetében nagyobb mozgásterünk van. Egy régi tölgyfa szekrény jól passzolhat egy koptatott műanyag székhez.

Gyakran fedezhetünk fel olyan bútorokat, amik első ránézésre meghökkentőek, furcsának is tűnhetnek. Elsősorban azért, mert bizonyos használati tárgyakat teljesen máshogy használnak fel és újra értelmeznek. Ilyen pl. amikor a régies bőrönd polcként vagy asztalként születik újjá vagy éppen egy Singer varrógép mosdóként, ahogy a képen is látható. Egyedi, formabontó és nagyon vintázs! 🙂

vintage hálószoba is csodás bútorokat rejt magában! Gyere és fedezd fel őket is!

Vintage kiegészítők a nappaliban

A kiegészítők nagyot dobhatnak egy szoba hangulatán, de el is ronthatják azt könnyedén. Nem könnyű igazán jól passzoló vintage kiegészítőt találni, de megéri a fáradozást. Ha nem illik a nappaliba, még mindig odaadhatjuk az anyósnak vagy a szomszédnak! 🙂

Kiegészítők terén még a sötét árnyalat is szóba jöhet, annak ellenére, hogy a sötét színek nem
gyakoriak a vintázs világában.

Tipp! Szerinted a rusztikus és a vintázs mennyire illik egymáshoz? “Amikor a rusztikus találkozik a vintage-al” című cikkünkből megtudhatod!

Vintage párna

Nehéz lenne leírni milyen egy jellegzetes vintage párna, Olyan sok féle létezik. Sok féle színben, mintában, anyagban, de egy közös pont itt is van. Még pedig, hogy mindegyik különleges, formabontó design-al rendelkezik.
Mutatok egy kedvencet és nyugodtan küld el te is a saját kedvenceidet!vintage párna

Forrás: https://hu.pinterest.com/restorationhardware/

Vintage falióra

Személyes kedvenceim közé tartozik a vintage falióra. Ebből is sok féle létezik és mindenkinek más tetszik, de olyanokat válogattunk össze, amik nagyon barátságos, vidám hangulatot keltenek.

Tipp! Egy vintage stílusú falióra a konyhában is jól mutat! Ha érdekel, milyen lehet egy vintage konyha, akkor olvasd el „A vintage konyha titkai” című cikkünket is!

Vintage csillár

A nappali igazi ékessége lehet egy gyönyörű csillár! Magához vonzza a tekintetet és beragyogja az egész szobát. A lehetőségek száma végtelen. Lehet találni egészen kicsit, de egészen nagyot, hosszúkás, széles formájút. Olyat, ami gyertya formájú és olyat, ami már modernebb hatást kelt. Jelentősen meghatározza a szoba stílusát, tehát körül tekintően válasszuk ki!
Ha szívesen olvasnál a nappali világítás témakörében, akkor ajánlom a figyelmedbe a cryst.hu weboldal cikkét.Francia stílusú csillár forrás: https://cryst.hu/nappali-vilagitas/

Vintage nappali ötletek

Ha vintage nappali ötletek után kutatunk, akkor folyton újat és újat fedezhetünk fel. A lehetőségek száma végtelen… most néhány könnyen fellelhető, elkészíthető ötletet mutatunk be.

Vintage emlékek

Merjük használni a régi emlékeket is! A nagymama bakelit lemezei, fotói vagy akár könyvei már nem a fiók mélyén eldugva porosodnak és mennek tönkre, hanem megkapják jól megérdemelt helyüket akár a nappali egy pontján. Így színesítik és érettebbé teszik a szoba berendezését.vintage emlékek

Forrás: https://hu.pinterest.com/takasmurf/


Vintage idézetek

Egy- egy kedvenc, inspiráló idézet egy fa vagy fém keretbe bekeretezve szintén kreatív ötlet. Lehet válogatni a millió féle betűtípus és szín között, olyanra formálhatjuk, amilyenre csak akarjuk. Nem kell hozzá semmi különös dolog, könnyen megcsinálhatjuk magunk is és nagyszerű hangulatot teremt… megállít egy pillanatra, elgondolkodtat és dekorál is egyben. Persze, nem csak nappalikban szokták használni, de most erre mutatunk egy példát.vintage poszter

Forrás: https://hu.pinterest.com/ccaa86/

Vintage poszterek

A poszterek úgy élnek az ember fejében, amit a kamaszok kitesznek a szobájuk falára, mert a kedvenc zenekarukat ábrázolja. A vintage azonban új értelmet adott ennek a tárgynak is. Olyan nosztalgikus témákat dolgoznak fel poszter témaként, mint a népszerű márkák, régebbi autó márkák, idézetek… és még nagyon sok más.

A lényeg, hogy nosztalgiát ébresszenek bennünk és azonnal értsük, hogy miről is szól. Ezeket akár sajátos koptatott hatással és jellegzetes színekkel készítik el. Egy-egy jól eltalált témájú vintage poszter egyedi stílust kölcsönöz egy szobának.

Számodra milyen az elképzelt vintage nappali?
Mi jutott még eszedbe a cikkel kapcsolatban?
Írd meg nyugodtan, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!