//Vintage kiegészítők kreatív kellékekből

Vintage kiegészítők kreatív kellékekből

Szeretnél otthonodba minél több vintage kiegészítőt csempészni? Nem feltétlenül kell vagyonokat költened a stílusváltásra! Kreatív kellékek és meglévő berendezési tárgyaid felhasználásával magad is készíthetsz tetszetős és egyedi vintage kiegészítőket.

Az alábbiakban tippeket adunk, milyen vintage kiegészítők készíthetők kreatív termékek felhasználásával. Ha van alkotókedved és egy kis kézügyességed, mindez gyerekjáték lesz!

Vintage használati tárgyak házilag

Otthonunkban rengeteg meglévő használati tárgy van, melyet vintage köntösbe öltöztethetünk, de persze újakat is alkothatunk. Csupán néhány kreatív kellék kell a varázslathoz. Mutatunk példákat!

Vintage csészék

Régi, megunt, egyszínű porcelán csészéid vintage stílust kaphatnak. Vásárolj porcelánfestéket, keress egy gyönyörű vintage mintát az interneten, és kezdődhet a kreatív alkotás!

Konyhai textíliák

Aki használt már varrógépet, könnyedén készít konyharuhát. Kreatív webshopban vagy méteráru boltban csodás vintage anyagokat vásárolhatunk erre a célra. Természetesen edényfogót is készíthetnek a varrás kedvelői.

Dobozok, tartók

Vintage szalvétatartó, ékszertartó doboz, esetleg fűszertartó érdekel? Szalvétatechnikával dolgozhatsz fa, üveg, kerámia és műanyag alapra is. Így vintage köntösbe öltöztetheted meglévő tárgyaidat.

Vintage bútorok kreatív kellékekkel

Amennyiben a bútorokat is szeretnéd kreatív kellékekkel vintage stílusúvá változtatni, van rá lehetőség. Fa felületeken, például polcokon, szekrényen, kenyértartón, evőeszközös fiókon is használhatod a módszert. A következő lépéseket kövesd:

  1. Csiszold le csiszolópapírral vagy csiszológéppel a kiválasztott fa felületet!
  2. Gyertyával viaszozd be az éleket!
  3. Akrilfestékkel mázold át a felületet! Ez lesz az alapszín. Ne legyen egyenletes, így lesz vintage hatású.
  4. Miután megszárad, csiszold újra.
  5. Pacsmagolj rá egy másik színnel! Itt használhatunk akril vagy antikoló festéket is.
  6. Száradás után csiszoljuk le megint a felületet. Tűnjön úgy, mintha természetesen kopott volna le a festék.
  7. Lakkozzuk le, hogy sokáig ilyen maradjon!

További vintage dekoráció

Sok kisebb dísztárgy van, melyet rövid idő alatt megalkothatunk. Online kreatív hobbi boltokban is szerezhetünk inspirációt, hiszen egy jó webshop kreatív hobbi termékeknek széles választékát mutatja be.

Vintage lakástextil

Apró virágos, lágy, pasztell színű függönyök, terítők vagy díszpárnák készítésével megteremtjük a vintage hangulat alapját. Ezen kívül a patchwork technikával készült textíliák is kelthetnek ilyen hatást. A horgolt terítők is kitűnően passzolhatnak a hangulathoz, ha inkább ezt a kreatív technikát részesítjük előnyben.

Képkeretek

Kreatív hobbi üzletben vásárolhatunk natúr képkeretet, melyet kedvünkre alakíthatunk. Akrilfesték és antikoló festék használatával, a korábban leírt technikával díszíthetjük.

Falióra

Decoupage, azaz szalvétatechnikával a falióra lapját is vintage stílusúvá varázsolhatjuk. Illenek a célhoz a virágos, hangszert ábrázoló, régi városképet bemutató szalvétákkal készült darabok.

Virágváza

Többféle módon készíthetünk vintage vázát. Befőttes üveget csipkével és fa kiegészítőkkel díszítve van a legegyszerűbb dolgunk.

Lámpabúra

Találtál otthon egy kidobásra szánt lámpabúrát? Repedő festékkel vagy decoupage praktikákkal ebből is vintage kiegészítőt varázsolhatsz!

Összefoglalva: Kreatív kellékek segítségével, egy kis bátorsággal és aprócska kézügyességgel gyönyörű vintage tárgyak varázsolhatók. Kezdhetjük az egyszerűbb ötletekkel, mint a képkeret. Fokozatosan haladhatunk a komolyabb kihívások, például a vintage bútorok felé.