//Vintage ékszerek – Mutasd meg a stílusod!

Vintage ékszerek – Mutasd meg a stílusod!

Vintage – a múlt kópiája újragondolva

Vintage, a múltnak ez a „kópiája”, ez az irányzat konkrét életstílussá alakult át, így magában foglalja az ékszereket is. A vintage letisztult, levegős elrendezésű a berendezés, a bútorok tekintetében, és bármilyen meglepő, az ékszek világa is kicsit ilyen.

A vintage anyaghasználata változatos, de mindenképpen a természetes anyagokat részesíti előnyben. Az ékszerek készülhetnek pamutból horgolva, bőrből hasítva, vagy ezüstből és rézből kialakítva.

Vintage ékszerek formavilága

Amikor egy csnedesebb, tisztább múltbéli világra gondolunk, milyen virágok jutnak eszünkbe? A vintage stílus kedvenc mintái a virágok, azon belül például a rózsák. A romantika virágai.

És mivel természetes anyagokkal dolgozik, gyakori az ezüst virágocska a karkötőn, vagy az órán a réz mutatók.

Szereti a pasztellszíneket, ezért a karkötőkben, fülbevalókban is gyakran előfordulnak ezek a színek.

De nézzük meg inkább részletesen a különböző ékszereket.

Vintage óra, karkötő

Az órák gyakran vannak bőrszíjba illesztve, vagy vékony bőrszíjra fűzve, ugyanakkor még két oldalt egyéb virágos díszek vannak újabb bőrszíjakon.

A karkötők gyakran készülnek kecses ezüstből, vagy régiesnek ható rézből, vagy rézszínű fémekből. Gyakori, hogy féldrágaköveket használ fel akár díszítésnek, akár alapanyagnak.

A vintage karkötő a maga pasztell színeivel, és visszafogott, virágos mintáival gyakran hasonlít egy szolidabb kivitelezésű pandora típusú karkötőre. A vastag karkötők is kecsesnek tűnnek a világos színek, és a virágos díszítések miatt.

Készíts saját karkötőt otthon! A stiluspercek.hu blog oldalon többféle karkötő elkészítését is megmutatjuk!

Vintage nyaklánc

A nyakláncok is természetes anyagból készültek, és szintén gyakori a virág minta, de a leggyakoribb vintage nyaklánc jellemző, a nagyobb méretű medál, amiben gyakran csak egy féldrágakő van, vagy egy pasztellszínű anyagon nagyméretű virágdíszítés.

Vintage hajdíszek

Igazi múltidéző ékszerek a hajdíszek, melyek ma már nem gyakoriak ebben a formában, és a vintage hozta vissza nekünk. A virágos, pillangós hajdíszek, hajtűk, melyeknek nincs funkciója azon kívül, hogy szépek.

De a hangulat, amit adnak, a csendes szépség, a múlt egy darabja, megéri a munkát, hogy felkutassuk ezeket a gyönyörűségeket, vagy újra megalkossuk őket, azért, hogy ebben a hangulatban fürdőzve elengedhessük a jelen feszültségeit.

Ha érdekel a vintage divat, akkor az összes Vintage divat témájú cikkünket ajánlhatjuk!

Összegezve

Bármelyik típusú ékszerről is van szó, biztosan ki fogja fejezni a vintage iránti szeretedet és egyéniséged új színét fedezheted fel!

Ha tetszenek az ékszerek, akkor ajánljuk a Rose gold karóra című cikkünket is, amiben a gyönyörű rose gold karórákról lesz szó.