//Vintage dekorációk patchwork eszközökből

Vintage dekorációk patchwork eszközökből

Szeretnél néhány csodaszép vintage dekorációt alkotni otthonodba? A vintage hangulat könnyen megvalósítható patchwork technikával is. Arra kell csak odafigyelnünk, hogy mindig megmaradjon a békebeli összhang és a pasztell színek dominanciája. Tehát nem szabad túlságosan sokszínű és harsány anyagot választanunk, ha a vintage stílust részesítjük előnyben.

Az alábbiakban mutatunk néhány olyan dekorációt, mely elkészíthető vintage stílusban, patchwork eszközök segítségével. Tarts velünk, ha inspirációra vágysz! Miután kiválasztottad kedvenc ötleted, már csak a patchwork eszközök rendelése van hátra!

Vintage ágytakaró patchwork módszerrel

A legkézenfekvőbb vintage kiegészítő az ágytakaró. Előnye, hogy nem bonyolult elkészíteni, védi az ágyneműt, s erősen meghatározza a szoba hangulatát. A legszebb vintage ágytakarók patchwork eszközökből a következők:

  • csillag- és négyzetmintás kék-rózsaszín ágytakaró
  • drapp és piros árnyalatú, apró virágos anyagokból készült takaró
  • indiai stílusú, sötétzöld- kék és rozsdabarna szögletes blokkokból álló ágytakaró
  • horgolt halványzöld – halványkék és bordó hatszög blokkos ágytakaró

Patchwork faliszőnyeg vintage hangulatban

A szoba másik meghatározó dekorációs eleme lehet a faliszőnyeg. Vintage stílusban otthonos hangulatot áraszt. Például a következő minták nagyszerűen mutatnak:

  • hatszög blokkok babakék-rózsaszín árnyalatban, pöttyös, csíkos és virágos anyagokból
  • fekete négyzet blokkokból álló faliszőnyeg, színes hímzett virágokkal
  • szürke, kék és drapp négyzet blokkokból álló antik mintás faliszőnyeg

Vintage díszpárna

A patchwork különösen jól áll a vintage díszpárnáknak. Ebben a kategóriában a legkedveltebb darabok a halványlila vagy rózsaszín virágos párnák drapp alapon. Emellett a különféle városokat ábrázoló, békebeli képeslap stílusú patchwork díszpárnák is nagy sikert aratnak. Lakásunk stílusától függően természetesen más anyagokból is készülhet a vintage dekoráció.

Patchwork függöny, mint vintage dekoráció

A patchwork stílusú függöny kiválasztása igényel a legnagyobb körültekintést. Ugyanis ez nagyon meghatározza a szoba hangulatát. Ha túlságosan harsány vagy sokféle darabot választunk, valószínűleg vintage hangulat helyett inkább keleti stílus jön létre. A túl sötét függöny pedig optikailag kicsinyíti a szobát. Így részesítsük előnyben a világosabb, pasztell színeket, s ezeket kombináljuk 1-2 mintás anyaggal!

Vintage asztalterítő

A vintage dekoráción belül az asztalterítő praktikus darab, hiszen könnyen cserélgethető. Így többféle is lapulhat a fiókban, attól függően, milyen hangulatunk van.

Gyönyörű asztalterítőket készíthetünk foltvarrással, ráadásul az évszakhoz is igazodhatunk. Tavasszal és nyáron a virágos, ősszel a faleveles anyagokból készült asztalterítők a legjobbak. Karácsonyra zöld- bordó – fehér színekből készíthetünk például csillag vagy rombusz alakú blokkokból álló patchwork terítőt. A szögletes blokkok is megteszik, a karácsony legszebb szimbólumaival.

Összefoglalás: Patchwork eszközökből meseszép vintage dekorációk jöhetnek létre. Elég egy kis kreativitás, s máris elkészül a vintage faliszőnyeg, asztalterítő vagy díszpárna. Ha megihlettek a fenti ötletek, szerezd be a patchwork anyagokat és eszközöket, s vágj bele!