//Rusztikus tárgyak saját kezűleg

Rusztikus tárgyak saját kezűleg

Ki ne szeretné a saját kezűleg készített dekorációkat csodálni az egész lakásban? Ha ezeket mi magunk gyártjuk le, sok pénzt spórolhatunk meg, főleg a rusztikus kiegészítők esetén. De vajon, hogyan alkothatunk házilag stílusos és egyedi kellékeket a nappaliba, a konyhába, illetve a hálóba egyaránt? Ebből a cikkből minden kiderül!

Rusztikus díszek a lakásba

Izgalmas környezetet varázsolnál magad köré, amelyből sugárzik a kreativitásod? Néhány egyedileg készített kiegészítő bárhol jól mutathat. A hatást fokozhatod a webáruházakban kapható rusztikus tárgyak elhelyezésével, amellyel egy igazán szép enteriőrt alakíthatsz ki magad köré.

A díszíthető tárgyak kínálata kreatív webshopban hatalmas, így nem lesz nehéz olyan kiegészítőket találni, amellyel dolgozni tudsz. Készíthetsz ombre hatású képeket, egyedi kincsesládikákat, vagy akár stílusos képtartókat egyaránt. Érdemes azonban odafigyelni a “kevesebb mindig több” elvére, nem érdemes tehát túlzásba vinni a retro alapanyagokat.

A tányér és a bögre új arca

Gondoltad volna, hogy akár egy unalmas tányért vagy bögrét is feldobhatsz, anélkül, hogy a kukában landolna? Egyszerűen tudod új köntösbe öltöztetni, akár házilag is, amelyhez csak egy porcelánfilcre és némi kreativitásra lesz szükséged. A kész alkotást néhány percre told a sütőbe, így a díszítés hosszú ideig tartós marad majd. A saját kezűleg létrehozott apróságok tehát nemcsak dekorációként funkcionálhatnak a lakásban, hanem használatba is veheted őket.

Farekeszből egyedi polc

Hogy minden pici dolognak meglegyen a helye a lakásban, érdemes átgondolnod a farekeszből készült polc ötletét. A mai otthonokban gyakori probléma, hogy kevés olyan hely van, ahol tárolni tudjuk a kisebb dekorációkat és használati tárgyakat. A szekrényekben már nincs több hely, ráadásul nem is jó mindent eldugni, hiszen egy polc segítségével szinte azonnal kéznél van a sószóró vagy éppen a hajkefe.

Ehhez nincs szükséged másra, mint néhány elhasznált, esetleg új farekeszre. Ezek szinte alig kerülnek pénzbe, mégis hasznos tárgyak lehetnek az otthonodba. Csiszold őket simára, majd ízlés szerint fesd le és díszítsd ki. Ezt követően jöhet rá egy kis lakk és már fúrhatod is a falra. A rekeszekre szerezhetsz görgőket, lábakat, de akár egymásra is teheted őket, így még a fúrót sem kell elővenned. Ezzel véget vethetsz a rendetlenségnek a lakásban!

Összegezve: A rusztikus otthon kialakításához nincs szükséged másra, mint pár apróságra. A díszíthető tárgyak kínálata kreatív webshopban hatalmas, amelyekből igazán egyedi DIY projekteket valósíthatsz meg. Készíthetsz továbbá vintage tányért és poharat, unalmas és régi darabokból, de alkothatsz farekeszből is egy polcot ezeknek a tárgyaknak. Nem is kell ennél több egy stílusos otthonhoz!