//Négy tipp, hogyan alakíts ki vintage stílusú hálószobát

Négy tipp, hogyan alakíts ki vintage stílusú hálószobát

Amikor vintage stílusú helyiséget akarsz kialakítani a lakásodban, akkor nemcsak a végeredmény okoz majd örömet, hanem már maga a tervezés is. Ennek folyamatához ugyanis sok kreativitásra lesz szükséged, de az év bármely időszakában egy nagyon izgalmas tevékenység lehet. A vintage hálószobához körbe nézhetsz az ágyneműhuzatok kínálatában, ahol megannyi stílusos kiegészítőt találhatsz. De vajon, hogyan rendezhetsz be egy hálót ebben a stílusban? Ebből a cikkből kiderül!

Mi is az a vintage?

Maga a stílusirányzat egy modern felfedezés, amely teret hódított az öltözködésben, de még a lakberendezésben is. Sokan összekeverik a retro stílussal, ám a kettő sokban különbözik egymástól. A vintage jellegzetes színei a pasztell árnyalatok, de megjelenhet akár a fekete és a fehér is. A modern stílus kedveli továbbá az élénk tónusú tárgyakat és a régi bútorokat egyaránt. Ezek újbóli felhasználása és megváltoztatása sokat dob egy már nem túl hasznos asztalon vagy szekrényen. Egyre többek kedvelik az ilyesfajta felújított használati cikkeket, amelyeknek köszönhetően a lakberendezési tárgyakat valódi alkotássá formálnak át.

Tippek a vintage hálószoba berendezéséhez

Egy vintage hálószobát szinte bárhogy be lehet rendezni. Csak pár apróságra kell odafigyelni ahhoz, hogy igazán egyedi helyiséget formálhass a lakásba.

1. Fő az egyediség!

A stílus azért is különleges, mert szinte lehetetlen egyetlen szóval jellemezni azt. A kulcs az egyedi kiegészítőkben rejlik, amelyet mindenki maga választhat ki. Legfontosabb, hogy a bútorok egyszínűek legyenek, vagy legalábbis érdemes erre törekedni. Így bátran választhatunk hozzá színes textileket, képkeretet vagy virágcserepet is. Minden esetben ügyeljünk a megfelelő színekre és azok kombinálására.

2. Ügyeljünk a kellemes hangulatra

Ahogy minden helyiségben, úgy a hálószobában is rendkívül fontos, hogy az kellemes hangulatot árasszon. Egy ízléses térben bárki szívesen hajtja álomra a fejét, hát még, ha a bútorok is kényelmesek. Ezekhez választhatunk vintage stílusú meleg ágytakarókat és puha párnákat is, amelyekkel garantálhatjuk a nyugalmat és a kényelmet.

3. A megfelelő tárgyak kiválasztása

A hálószoba egy hangulatos helyiség, ahol a pihenésé a főszerep. Mivel alapvetően itt sok textil található, így talán itt a legkönnyebb vintage stílusú területet kialakítani. A régies tárgyakról azonban itt sem szabad megfeledkezni. Egy ládából például könnyedén varázsolhatsz sajátos éjjeliszekrényt az ágyad mellé. Ne feledd, csak a képzeleted szab határt, hogy mit teszel a hálóba!

4. A kiegészítők összeválogatása

Egy vintage stílusú hálószobába is szükséged lesz különböző kötelező kellékre. Az ágyneműhuzatok kínálatából könnyedén kiválaszthatod a számodra tökéletes darabot. Legyen az színes mintás, virágos vagy éppen pasztell csíkos változat. Emellé jöhetnek az inspiráló fotók, egyedi vázák és régies órák.

Összegezve: Egy vintage stílusú hálószoba rendkívül egyedi tud lenni. A megfelelő kiegészítők, bútorok és tárgyak kiválasztásával igazán harmonikus helyiséget varázsolhatsz az otthonodba. Alakíts át egy ládát egy új éjjeliszekrénnyé vagy válassz egyet az ágyneműhuzatok kínálatából. A lényeg, hogy a megfelelő színeket használd és kombináld egymással.