//Milyen stílusban rendezzük be az otthonunkat?

Milyen stílusban rendezzük be az otthonunkat?

A lakberendezésben időről időre új divatirányzatok bukkannak fel és gyakran a régit fedezhetjük fel új köntösben.  A legtöbben a modern stílust preferálják, de töretlen népszerűségnek örvend emellett a skandináv stílus is.

Modern lakberendezési stílus

A modernség olyan újdonságokat jelent, ami eddig még nem volt, és eltér a korábbi normáktól.  Ez lehet szerkezeti vagy esztétikai eltérés. A modernség rokonságban áll a minimalizmussal, bár kissé melegebb hangulatot sugároz, ezért is olyan nagyon kedvelt a lakberendezésben és a belsőépítészetben egyaránt.  
Jellemzőek a föld színek, meleg barna, mogyoró, törtfehér, bézs, a tejeskávé. Kevés élénk árnyalatot használ. A felhasznált anyagok változatosak: fa, bőr, kövek, fémmel, üveggel és más anyagokkal társítva. Fontos elem a nagy ablakoknak hála: sok a természetes fény. A függöny földig érő, ami optikailag még nagyobb mutatja az ablakokat és otthonosabbá teszi a lakást.

Válasszunk meleg színű fényforrásokat 

A professzionális mesterséges világítás is nagy szerepet kap. a meleg színhőmérsékletű fényforrásokat a megfelelő helyekre téve barátságos hangulatot teremthetünk.
A modern enteriőrben a praktikum alapvető elvárás. Mindennek helye és szerepe van. A legnagyobb figyelmet a falak, padlózatok és a bútorok kapják. A felületek tartósak, a bútorokra pedig egyszerűség, letisztultság a jellemző.
A finomságot a térbe a textíliákkal csempésszük be. A földig érő dekor és fényáteresztő függönyök és a hozzájuk illő díszpárnák és szőnyegek otthonosságot, meleg hangulatot varázsolnak a térbe.

A modern stílusban ügyelve a szín és anyaghasználatra nem hiányozhatnak a kiegészítők: vázák, könyvek, növények. A modern stílus remek választás azoknak, akik praktikus és kényelmes otthonra vágynak. Kedvelik a tágas, egybenyíló tereket és az egyszerű dekorációt. Egy karakteres fűszerszínnel, remek világítással és jó függönyválasztással kényelmes, modern otthon tulajdonosaivá válhatunk.

Skandináv lakberendezési stílus

Összhangban a természettel a skandináv stílus jelszava. A hosszú telek miatt hiányt szenvednek a napsütésből és sok időt töltenek el a négy fal között. Emiatt kiemelten fontos minél több fényt beengedni ezért szívesen használják a fehér színt, a magas fényvisszaverő képessége miatt. A fehér szín másik előnye, hogy tágabbnak mutatja a teret, amelyek, ha összefüggenek egymással támogatják a több fény terjedését és jobb hangulatot teremtenek az otthonunkban.
A fehér vagy világosszürke a falak mellett, megjelenik a bútorokon és a kárpitokon is, így harmóniában élnek a térrel a berendezési tárgyak. A skandináv stílus a természetből nyeri a motivációját: világos színű faanyagok, természetes alapanyagú textíliák, kezeletlen fafelületek a bútorok és a padlózat tekintetében is. A natúr bútorok miatt egyhangúvá válhatna a tér, amit színes, puha és élénk mintás textíliákkal vidámíthatunk és zöld szobanövényekkel koronázhatjuk meg a művünket.

Fontosak a kiegészítők

A kiegészítők: fonott kosarak, dísztárgyak kerámiából és üvegből és minden esetben funkcióval ellátottak. A dekorációt akár évszakonként is megváltoztathatjuk.
 Az összképbe jól beleilleszthetők a vintage stílus elemei. Néhány régebbi darab csak növeli az otthonosság érzését. A fehér falak remek alapot adnak a faldekoráláshoz. Fontos szerepet kap a megvilágítás: sárga fénnyel megvilágítva otthonos hangulatot teremthetünk.

A nappalra széthúzott függönyök beengedik a napfény aranyló sugarait az est leszálltával pedig meleg fényű lámpások, állólámpa, olvasólámpa mellett mécsesek és gyertyák gondoskodnak a romantikus hangulatról. Ha mindezt kandallóval is kiegészítjük, teljessé tehetjük a varázslatot, de nélküle is nagyon szép lehet a skandináv stílusban berendezett otthonunk.

A lakás méretétől függetlenül a természetközeliség, a természetesség az egyszerű és jól használható dolgok gondoskodnak az otthonos, kellemes hangulatról, ami garantálja, hogy a benne élők jól érezzék magukat benne. A sok fény, a szellős elrendezés és a világos színvilág tágasság érzetet ad és a berendezéshez nem nagy költségvetésű, inkább a kreativitáson van a fő hangsúly. Gyerekes családok számára kiváló választás, itt az apróságok művei a dekoráció részéül szolgálhatnak.