//„Hogyan tudnám berendezni a lakást vintage stílusban?”

„Hogyan tudnám berendezni a lakást vintage stílusban?”

Sokan kérdeztétek már, hogy hogyan lehet a lakást vintage stílusban berendezni? Természetes, hogy akinek tetszik ez a stílus, ezt a hangulatot szeretné az otthonába varázsolni. Nem kell mereven ragaszkodni a vintage elemeihez, nagyon jól passzol a country “életérzéshez” is, de a városi, modern stíluselemekkel is összhangba lehet hozni és akkor még nem beszéltünk a retro, pale, hipszter stílusokról.

Ne vigyük túlzásba és törekedjünk az összhangra. Lehet, hogy egy kiegészítő nagyon tetszik önmagában,  de ha bekerül a lakásba, már nem biztos, hogy ugyanazt a hatást kelti.

Most annak járunk utána, mik azok a stíluselemek, amik hangulatos vintage hatást keltenek. Én arra bátorítok mindenkit, hogy nyugodtan próbálgassa, kísérletezze ki, mi az a lakásbelső, amit igazán saját magának érezhet?!

1, A szoba színe

Ha jól megfigyeljük, észre lehet venni, hogy többnyire a fehér, ekrü, tojás, bézs árnyalatok dominálnak a szoba színeként. Ezek renegeteg lehetőséget rejtenek magukban, jól illeszkednek a különböző színű vagy éppen mintás tárgyakhoz. Tehát a semleges színek nagyon jól illenek a vintage hangulathoz. Ritka a rikító, hivalkodó színek használata. Íme egy-két példa a leggyakoribb és népszerű színek közül.

Forrás:

http://roomsforrentblog.com

http://www.myscandinavianhome.com

2, Vintage bútorok

A bútorok adják meg az igazi eszenciáját a lakásnak. Egy jól elhelyezett igényes bútor meghatározhatja a hangulatot. Ez a valódi fa előszobafal már rögtön a bejáratnál meghatározza, hogy milyen bútorokkal rendezzük be a lakást. Valószínű, hogy nem a króm felületek fognak dominálni…:)

Ez a fésülködő asztal pedig szintén uralja a teret, a barokkos, díszített elemek elegáns hatást keltenek.

Forrás:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

http://creativemuggle.tumblr.com/

3, Függöny anyag, mintázat

Az első képen egy nagyon szép virágos függöny látható vidéki stílussal ötvözve, amit a kopott fa ajtó jól mutat, annak ellenére, hogy a kép kis részében látható, de annál inkább jellegzetessé teszi és egyedi hatást ad a függönynek.
A második képen egy ötletes, romantikus megoldás. Virágok felfüggesztve, lelógatva egymás mellett, így egyfajta függönyt képezve. Még nagyon jól ki lehet egészíteni egy fehér függönnyel mögé felfüggesztve.

Forrás:

http://forodecoracion.facilisimo.com/

http://www.elegantweddinginvites.com/

4, Kiegészítők

Nézd el nekem, de imádom a fából készült bútorokat, kiegészítőket… bármit, ami természetes hatású. Ez a fali pohártartó rettentően ötletes, praktikus és kiegészítve a két virágtartóval igazán otthonos érzést kelt.

A konyhai farekeszek a naturális, vidéki stílust képviselik és egyedivé varázsolják a konyhát, ahol örömmel töltessz el órákat is sütéssel, főzéssel…:)

Tipp! Ha érdekel a lakberendezés, akkor imádni fogod a vintage lakberendezés témában írt cikkeinket! Olvasd szeretettel! 🙂

Ha Neked is lennének ötleteid a poszttal vagy bármi vintage témával kapcsolatban, nyugodtan oszd meg velünk, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
Örülünk, hogy itt vagy!:)