//Hogyan alakíts ki vintage stílusú teraszt?

Hogyan alakíts ki vintage stílusú teraszt?

Szeretnél idén tavasszal valami igazán különlegeset kihozni a teraszodból? Kedveled a vintage stílust, amelytől bármilyen helyiség egyedi és hangulatos lesz? Akkor érdemes beszerezni pár kiegészítőt, amelytől egy igazán komfortos területet alakíthatsz ki már a bejárat környékén. De vajon, hogyan tudsz berendezni egy vintage teraszt? Ebből a cikkből minden kiderül!

Milyen egy vintage terasz?

Egy vintage terasz egy kicsit kopottas, romantikus és régi stílusú hatást kelt. Ezek miatt az elmúlt időszakbans sokak kedvelt elemei lettek ezek a kiegészítők. A kültéren a zöld növényekkel együtt csodálatos és egyedi hatást kelt egy ilyen kialakítás. Sokan használnak hozzá különböző fa bútorokat, asztalt, székeket, polcokat, hiszen ezeket könnyedén át lehet alakítani egy kicsit kopottas változatra.

Milyen legyen a burkolat?

A kialakításnál már érdemes a burkolat esetében is hasonlóval kezdeni. Ez legyen strapabíró, amelyet befolyásol a megfelelő szakértelemmel történő lerakás is. A burkolat lerakásához tehát érdemes egy szakembert fogadni, aki biztosan érti a dolgát. A kinti résznél ugyanis fontos, hogy bírja a fagyokat és a különböző időjárási viszontagságokat egyaránt.

Színek és kiegészítők

A vintage stílus jellemzője, hogy sok színt elbír, de azt inkább mind pasztell árnyalatban. Ezek mindegyike otthonos és kellemes érzést kelt majd a tulajdonosban. Jöhetnek a puha és egyedi textilek, párnák és takarók egyaránt. Ha lehetőséged adódik, használhatsz valamilyen függönyt is, esetleg asztalterítőt, amely még szebbé varázsolhatja a helységet. Amennyiben szereted a mintákat és a díszes elemeket, választhatsz akár a különböző virágmintás darabok között is. Legyen szó rózsákról vagy egyéb romantikus motívumról, ezek mind elférnek egy vintage teraszon.

Kültéri szőnyegek

Természetesen a teraszon is szükség lehet valamilyen szőnyegre. Ebben az esetben érdemes körbe nézni a kültéri szőnyegek árai között, hiszen az eltérés hatalmas lehet. Nem érdemes nehezen tisztítható változatot választani, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy jóval előbb koszolódik majd, mint bármely másik kiegészítő a lakásban. A kültéri szőnyegek kiválóan alkalmasak erkélyen és teraszon való használatra egyaránt. Könnyen tisztíthatóak és jól bírják a különböző időjárási hatásokat.

Összegezve: Egy vintage terasz kialakítása tehát nem igényel nagy lakberendezői tudást. Ahhoz, hogy passzolj ehhez a stílushoz, csak a színekre és az anyagokra kell figyelned. Használj sok fát, kopottas kiegészítőt és pasztellszíneket. Jöhetnek a virágos díszek vagy a színes asztalterítők is. Természetesen azonban ide is szükség lesz valamilyen burkolatra, így érdemes körbe nézni a kültéri szőnyegek árai között.