//Esküvői ötletek, hogy a Ti napotok is emlékezetes legyen

Esküvői ötletek, hogy a Ti napotok is emlékezetes legyen

Egy esküvőt megtervezni nem csak sok időbe, hanem rengeteg energiába is kerül. A hölgyek egy része már kislány kora óta álmodozik erről a napról, hiszen ez mindenki életében egy igen jelentős esemény. De vajon mi segíthet, hogy a Ti lakodalmatok is emlékezetes legyen? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mindennek az alapja az esküvői helyszín

Szinte említeni sem szükséges, hogy a legtöbbet az esemény helyszíne számít. Nagy mértékben befolyásolja a hangulatot és a stílust. Egy kastély esküvő Budapest közelében például remek választás lehet abban az esetben, ha kedvelitek a vintage elemeket.

Gondoljátok át alaposan, hogy hova is szervezitek meg, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Legyen szó a vendéglista hosszúságáról, egészen a tánctér méretéig. Egyes helyszíneken lehetőségetek van akár a wellness részleget is igénybe venni, így mindenki kifújhatja magát az esküvő előtt és után.

A megfelelő dekoráció kiválasztása

A vendégek érkezésénél a figyelem azonnal a dekoráción van, hiszen ez ragadja meg elsőként az emberek szemét. Egy jól megválasztott díszítés azonnal megadja az esküvő alaphangulatát. A kellékeket érdemes összehangolni az esemény stílusával, a ruhával, a tortával, vagy éppen a virágokkal. Fontos, hogy a kiegészítők egymással harmonizáljanak, hiszen csak így lesz egységes az összkép.

A tökéletes menü megalkotása

Az esküvői menü során persze lényeges, hogy az ifjú pár mit szeretne az asztalokon látni, érdemes azonban figyelembe venni a vendégek kívánságait is. Vannak, akik vegetáriánusok, gluténérzékenyek, vegánul étkeznek, de akadhatnak cukorbeteg rokonok, vagy családtagok egyaránt. Éppen ezért figyeljünk oda, hogy senki ne maradhasson éhes az este folyamán. Érdemes nekik valamilyen speciális ételt felszolgálni, amit ők is minden gond nélkül elfogyaszthatnak. Az igényeknél nem maradhatnak ki az édességek, a snackek és az esküvői torta sem. Ne csak levest és főételt ehessenek, hanem igenis szolgáljunk számukra több lehetőséggel a süteményes asztalon is.

Az esküvői torta íze és kinézete

Az esküvői torta lesz az est fénypontja. Hatalmas szerepe van, ám nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is tökéletesnek kell lennie. Fontos, hogy jól válasszuk meg az ízeket. A legjobb, ha több emeletes változatot rendelünk, így választhatunk egy süteményre csokoládés, gyümölcsös, de még túrós réteget is.

Összegezve: Egy tökéletes esküvőhöz elengedhetetlen a csodásan feldíszített terem, az ízletes ételek, a pompásan kinéző torta és az egyedi dekoráció. Ahhoz, hogy a hangulat is kiváló legyen, jó megoldás lehet egy kastély esküvő Budapest közelében. Egy régies, vintage stílusú lakodalom biztosan felejthetetlen lesz a számotokra és a vendégek számára egyaránt.