//Elegáns vintage fürdőszoba négy titka

Elegáns vintage fürdőszoba négy titka

Vajon lehetséges létrehozni egy nyugodt és kellemes légkört a fürdőszobában? Át tudjuk-e alakítani úgy, hogy az világos, romantikus és egyben hangulatos is legyen? Van pár olyan módszer, amelynek köszönhetően könnyedén megvalósítható egy vintage fürdőszoba. Ehhez szükség lesz Sapho WC csésze online vásárlására, amelyet több webshopban is megtehetünk.

De vajon milyen titkai vannak egy régi stílusú helyiség kialakításának? Ebből a cikkből minden kiderül!

A szín és a minták

Egy vintage fürdőszobába remek megoldás lehet egy virágmintás tapéta, amely azonnal feldobja a teret. A vintage stílushoz a legmegfelelőbb egy elegáns kinézetű belső tér kialakítása. Ennek hatására igazán egyedivé varázsolható bármely zuhanyzó. A színek terén jó választás egy pasztell árnyalat, egy bézs, esetleg világos olajbogyó, valamint az elefántcsont változat is egyaránt. Amennyiben nem szeretnénk ennyire extrémek lenni és valami letisztult verzió mellett tennénk le a voksunkat, jöhetnek a téglalap alapú fehér kerámialapok.

Fürdőkád lábakkal

A lábas fürdőkádak a vintage stílus elengedhetetlen elemei. A lábak készülhetnek bronzból, aranyozott anyagból, esetleg fehérből, vagy sárgarézből egyaránt. A kád esetén választhatunk a rézből és a sárgarézből is, amelyek erőteljesen sugározzák magukból a retro stílust. Ez tökéletes lesz az esti kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez.

Kiegészítők stílusa

A kiegészítők kapcsán szintén érdemes odafigyelni a stílusra. Például Sapho WC csésze online is beszerezhető, amelyet remekül be lehet illeszteni a helyiségbe. Ne feledkezzünk meg továbbá a retro csaptelepekről. Szerencsére manapság a vízvezeték-gyártók régebbi kialakítású kollekciókat is kínálnak. Lenyűgözően hathat egy bronz vagy ezüst csap, de a termék készülhet még sárgarézből is, amely rendkívül elegáns hatást kelt majd a zuhanyzóban.

A tárolórendszereknek szintén kellemesnek kell lenniük esztétikai szempontból. A piacokon megvásárolt kisebb bútorok alkalmasak lehetnek törölközők, esetleg piperekellékek tárolására. A falra is szerelhető kosarak remek alternatívái a modern polcoknak. Ezekbe beletehetünk mindenféle apró tárgyat, sampont, tusfürdőt, hajkefét, vagy éppen hajgumit és csatot egyaránt. Ezek a változatok szinte bármilyen lakásdekorációs kellékeket forgalmazó üzletből beszerezhetőek.

Retro tükrök és képkeretek

A fürdőszoba falait általában fekete és fehér fényképek díszítik, amelyeket valamilyen fa keretben helyeztek el. Jöhetnek továbbá az érdekesebb formájú tükrök is, amelyek masszív keretet kaptak. Ezt akár igény szerint át is festhetjük, át is faraghatjuk. A legfontosabb azonban, hogy a fürdőszobában a megszokhatóság érzése jöjjön létre.

Összegezve: Amennyiben vintage fürdőszobában gondolkozol, abban az esetben tehát számos lehetőséged van annak kialakítására. A Sapho WC csésze online is beszerezhető, amit pillanatok alatt be tudsz illeszteni a helyiségbe. Ne feledkezz meg továbbá a megfelelő színekről és az egyéb kiegészítőkről sem. Fontos, hogy a térben minden könnyedén megszokható legyen.