//A stílusos babaszoba négy elengedhetetlen kiegészítője

A stílusos babaszoba négy elengedhetetlen kiegészítője

Az elmúlt években hatalmas divat lett a régi bútorok felújítása, azok elhelyezése a lakás különböző pontján. Nincs ez másként a babaszoba esetében sem, ahol mostanában előszeretettel alkalmazunk különböző vintage kiegészítőket. A baba webshopok kínálata hatalmas, így bátran válogathatunk a nekünk tetsző darabok között.

De vajon milyen elengedhetetlen kelléke van egy stílusos babaszobának? Ebből a cikkből minden kiderül!

Vintage babaszoba kialakítása

A csiszolással felújított bútordarabok remek alapot nyújthatnak egy egyedi gyermekkuckó kialakítására. Biztosan mindenkinél akad pár kidobásra ítélt termék, amelyet csak újra kell álmodni ahhoz, hogy ismét új fényében tündökölhessen. Jól jöhet továbbá egy régi képkeret, esetleg egy kis asztalka is.

Vintage minden, amelyet a 20-as évektől egészen a 70-es évekig gyártottak, legyen az bútordarab, kiegészítő, esetleg valamilyen egyéb lakberendezési tárgya. Ezek a termékek a különböző stílusok keveredéseivel jöttek létre, újakkal párosítva pedig remek összhatásuk lesz.

A babaszoba színe

Egy babaszoba tervezésénél fontos a megfelelő szín megválasztása. A rikító és vadító árnyalatok nincsenek jó hatással a gyerkőcökre, így kapóra jöhetnek a vintage pasztell színei. Lehet ez egy rózsaszín, egy zöld, vagy akár egy babakék változat is. A helyiségnek ettől nyugodt és visszafogott hangulata lesz, amelyben a babák kellemesen elidőzhetnek.

Fali kiegészítők

A falon elhelyezett fényképek és egyéb grafikák esetében is érdemes olyat választani, amely kicsit régi, kicsit ódon hatású. A képkeretek kaphatnak új funkciót is, hiszen akár dekorációként is szolgálhat egy régebbi változat. A tükörkeretek tükör nélkül is alkalmasak feldobni egy babaszobát, amelyet érdemes valamilyen visszafogott színnel kidekorálni.

A textíliák kiválasztása

Természetesen ebbe a helyiségbe is kelleni fognak a textíliák. Mindenképpen szerezzünk be egy puha szőnyeget, egy kellemes tapintású plédet, pár aranyos párnát, illetve valamilyen függönyt is. A fodros verziók különlegesen hatnak, főleg, ha gyöngyláncos megkötővel párosítjuk őket. Hát nem aranyos és divatos is egyben?

Bútorok tervezése

Természetesen igény esetén terveztethetünk is egy kényelmes bútordarabot, amely réginek és vintage stílusúnak hat. A baba webshopok remek lehetőséget kínálnak arra, hogy új, de mégis egy ízléses darabot szerezhessünk be. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy felkeresünk egy webáruházat, ahol ajánlatot kérünk az egyes termékekre. Ilyen egyszerű!

Baba wesbhopok kínálata

Természetesen ezekben az online áruházakban számos egyéb kiegészítőt is megvásárolhatunk. Legyen szó olyan alap dolgokról is, mint egy pelenka. Ne feledkezzünk meg a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gyógyhatású sóval teli párnácskákról sem. Ezek is stílusos kiegészítői lehetnek egy új babaszobának.

Összegezve: Egy új lakó érkezése biztosan okoz majd nehézséget a családban, ám, ha rendelkezésre áll számára egy saját szoba, akkor sokkal nyugodtabb lehet a légkör. A helyiség kialakításánál fontosak a színek, a bútorok, a kiegészítők és persze a textíliák is. Érdemes tehát időt szánni ennek berendezésére, hiszen ez nagy hatással lesz majd a kicsire.