//A retro és a modern stílus találkozása egy fürdőszobában

A retro és a modern stílus találkozása egy fürdőszobában

Vajon miért fontos az emberek számára egy vintage fürdőszoba kialakítása? Talán azért, mert ezek hangulata nyugalmat és békét áraszt, amelyre minden reggel szükségünk van. A retro és a modern stílust könnyen kombinálhatjuk, vagy választhatunk olyan kiegészítőket, amelyek egy másik irányba viszik el a helyiség kialakítását. De vajon milyen kellékekre lesz szükségünk? Ebből a cikkből minden kiderül!

Fürdőszobai kiegészítők használata

A vintage életérzést több kiegészítő elhelyezésével is elérhetjük, legyen szó kerámia szappantartókról, stílusos szőnyegekről, vagy éppen egyedi tárolókról. Az előbbi esetében lehet ez folyékony adagoló, vagy egy elegáns szappantartó egyaránt. Egy sajátos és modern fürdőszobába vásárolhatunk például aranyszínű nyomóval díszített változatot, de beszerezhetünk akár egy kerámia verziót is. Ennek színe bárhová könnyedén beilleszthető vintage elem, hiszen ez bármilyen formához és anyaghoz használható kellék.

Egy zuhanyzóba választhatunk akár hagyományos tartót is, amelyek jellemzően fémből vagy kerámiából készülnek. Mintáik és formájuk rendkívül változatos, gyorsan találhatunk vintage elemekkel tarkított változatokat is. Léteznek azonban kézzel festett, még egyedibb kiegészítők is, amelyek bárkit visszarepítenek a múltba.

Vintage fürdőszobai szőnyegek

A szőnyegek az elsők, amelyeket a térbe lépve megpillantunk. Választhatunk egyet a zuhanyzó elé, amelybe egyedi és modern paneleket helyeztünk el. Azonban a zuhanypanel árak rendkívül magasak lehetnek, ha a vásárlásnál nem vagyunk elég körülteintőek. Az ide elhelyezett szőnyegek lehetnek egyszínűek, feliratosak, vagy a kettő együtt akár együtt is megvalósulhat. Ennek köszönhetően nem fázik a lábunk a tisztálkodó helyiségből kilépve, de a padló sem ázik el teljesen.

Tároló kosarak

A színbeli hangsúlyt a fürdőszoba esetében a tároló kosarak adják meg. Éppen ezért fontos olyan színben és stílusban bevásárolni belőlük, amelyeket könnyen beilleszthetünk egy vintage helyiségbe. Ha nem teszünk bele semmit, az sem gond, hiszen dísznek is kiválóak lehetnek.

Antik kellékek

A vintage életérzést azonban sok esetben egy-egy antik kellék, bútor vagy tárgy hozza el. Választhatunk például egy kopottas kancsót, amellyel a régi időket is visszaidézheted. Korábban ugyanis a fürdőszobát csak egy kancsó és egy lavór jelentette, kérdezd csak meg a nagymamádat! Abszolút kiváló hangulati elem a kerámiából készült változat, amelyhez akár egy hozzá illő tálat is választhatunk. Ebben tárolhatjuk az ékszereinket vagy pár egyéb zuhanyzóban fellelhető apróságot.

Összegezve: Számos kiegészítőt használhatunk tehát egy vintage fürdőszobában. Ez lehet egy egyedi szőnyeg, egy sílusos tároló vagy dísz, esetleg egy kerámia szappantartó. A választék rendkívül széles, így nyugodtan válogathatunk a kínálatban. Ezek mind hozzátesznek majd a helyiség vintage hangulatához, amelytől nyugalom és béke járja át a helyiséget.