//A legstílusosabb vintage eljegyzési gyűrűk

A legstílusosabb vintage eljegyzési gyűrűk

Az egyedi formákat felvonultató vintage eljegyzési gyűrűk igazi felüdülést nyújtanak a tömeggyártás korában. Ezek nemcsak egyedi, de stílusos darabok, melyek kiválóan mutatnak a romantikus, bohém vagy érzéki hölgyek kezén.

Természetesen a vintage darabok tekintetében is vannak különféle irányzatok, attól függően, mely történelmi kor jegyeit őrzik. Cikkünkben a legstílusosabb vintage eljegyzési gyűrű típusokkal foglalkozunk.

A legstílusosabb viktoriánus eljegyzési gyűrűk

A 19. századi viktoriánus Anglia művészete által inspirált gyűrűk kiemelten népszerűek. Anyaguk általában sárga vagy rózsaarany, díszes kivitelben. Motívumaik például a szívek, madarak és kígyók. A drágakövek csiszolása régi típusú, általában rombusz, ovális vagy téglalap alakú.

Ezek a finoman kidolgozott vintage darabok ma is a romantikus és titokzatos hölgyek kedvencei.

Ékszerek az Edward-kor stílusában

Az anyagok aprólékos megmunkálása az Edward-kor gyűrűire is jellemző. A stílus az 1900-as évek elején született. A csipkemotívumok és indák nagyobb szerepet kaptak az ékszereken, a színes drágakövek pedig egyre nagyobb teret nyertek. Anyaguk legtöbbször aprólékosan megmunkált platina.

Ezek a gyűrűk kiváltképpen az egyedi stílusú, misztikus és érzéki hölgyek kedvencei.

Vintage gyűrűk 19. századi orosz mintára

Az egyik legstílusosabb vintage gyűrű a sok-sok drágakővel ékesített cluster típus. A legszebben a gyémánt, a rubin és a zafír mutat ezekben az ékszerekben, de más drágakővel is csodaszép. Sárga- és rozé arany mellett platina változataik is léteznek.

Olyan hölgyeknek találták ki ezeket a vintage gyűrűket, akik egyedi és elegáns darabra vágynak. Nem csoda, hogy több sztár is viseli őket, például Lady Gaga és Katy Perry.

Gyűrűk 20. század eleji francia hatásra

A solitaire eljegyzési gyűrűk fő bája a letisztult határozottság. Ezek az egyköves darabok vintage és modern köntösben is divatosak napjainkban. A vintage solitaire ékszerek jellegzetessége a virágos díszítés a foglalat körül, valamint az antik csiszolási stílus. Főleg platina, de más színekben is elérhetők.

Ezeket a gyűrűket határozott, de bájos hölgyeknek ajánljuk, hiszen egyesül bennük a nőiesség és a szilárd akarat.

Stílusosan az Art Deco-val

Az 1930-as években volt jellemző az Art Deco stílus. Egyenes, párhuzamos vonalvezetés, ismétlődő minták és geometriai formák határozzák meg ezeket az ékszereket. Az összhatás kimondottan feltűnő és merész. Ennek oka a gyakori oktagon és smaragdcsiszolás, valamint a színes drágakövek központi szerepe. Mivel a gazdasági világválság idejére esett az Art Deco, nem ritka a drágakövek helyettesítése üveggel vagy ametiszttel. Maga a gyűrű anyaga is lehet nemesfém, de nemesacél is.

Az Art Deco gyűrűk a mai korban is a stílusos eljegyzési gyűrűk kategóriájába tartoznak. Az egyedi és merész formákat kedvelő hölgyek előszeretettel viselik őket.

Összefoglalva: A vintage eljegyzési gyűrűk világában sok különféle ékszer közül választhatunk. Megjelenésük arról függ, melyik kor stílusirányzatát követik. A cikkben felsorolt legstílusosabb daraboknak biztosan örülnek a különleges és egyedi gyűrűre vágyó hölgyek.