//5 dolog, amit a vintage stílusban szeretni fogsz

5 dolog, amit a vintage stílusban szeretni fogsz

A vintage stílus nem azonos a retróval, mégis előveszi a múltból a legjobb dolgokat, és újra divatba hozza. Legyen szó bútorokról, a ruhatárunkról vagy az ékszerekről, a vinatge életteret és nyugalmat fog adni neked.

Nézzük, mi az az 5 dolog, amit egyenesen imádni fogsz a vintage stílusban.

Love Vintage 1 – Előveheted a nagyi imádott bútorait

A padlások, pincék gyakran vannak tele az ősöktől örökölt bútorokkal, melyek túl jól néznek ki ahhoz, hogy kidobjuk őket, de annyira nem értékesek, hogy eladjuk.

Szeretni fogod a vintage stílusban, hogy előveheted a nagyi kényelmes bútorait, senki sem fogja cikinek tartani. Kicsit dolgozol a felületen, hogy kopottabbnak hasson, teszel rá egy bézs színű, virágos terítőt, és kész is.

Love Vintage 2 – A múltbéli ékszerek kisugárzása segít

Szeretjük a modern ékszereket, de valahogy olyan finoman nőies hangulata van egy vintage rózsás hajtűnek, amit egyetlen modern hajdísz nem tud megadni nekünk.

Finomságot, és azt csendesen elegáns nőiességet sugallja, ami egyszerűen megkövetelte az udvariasságot és tiszteletet, és sosem volt kérdés, hogy ha egy ilyen hölgynek figyelemre van szüksége, azt meg is kapja.

Használjuk újra ezeket az ékszereket, a segítségünkre lesznek.

Ha érdekel a vintage stílus, akkor ajánlom a Vintage stílus jellemzői című cikket, mert ott részletesen írtam róla!

Love Vintage 3 – Békebeli hangulat, természetesség

A vintage stílus, legyen szó akár ékszerekről, lakberendezésről vagy divatról, leginkább a világos színeket, a természetes anyagokat kedveli és használja. Ezzel megidézi a levegősen berendezett, világos színű konyhákat, ahol a szép kerámia edények és a fehér konyhabútorok keretezték a család lassabb, nyugodtabb életét.

Gondoljunk egy átlagos reggelre. A konyhában, a fehér étkezőasztalon, a gyönyörű virágos porcelán étkészletben vár bennünket a tea és kávé, és a reggelit is gyönyörű tányérról fogyasztjuk el, lassan.

Ilyen környezetben eszünkbe sem jut a mobil. A vintage reggel békével tölt fel.

Love Vintage 4 – Saját kezeddel alkotod meg az otthonod, fantázis és kreativitás

A lakberendezésben a vintage mellett nagyon divatos a saját kezűleg készített, a csináld magad elv. Magunk találjuk ki, csiszoljuk, fényezzük és lakkozzuk a bútorainkat olyan színre, amilyenre a szívünk vágyik.

A vintage stílus pedig segít abban, hogy milyen színeket, anyagokat használj, és végül, milyen hatásra, összképre törekedj.


Love Vintage 5 – Régi tárgy új funkcióban

A vintage stílus egy olyan stílusirányzat, ami tiszteli a régit. Nem dobja ki, hanem új értelmet ad neki.

Egyrészről a vintage stílus segít abban, hogy harmonikus teret alkoss magad köré, legyen szó a bútorok színéről, stílusáról. A tapéta mintájáról, vagy az alkalmazott textilekről. Kiegyensúlyozott alapokat ad.

Aztán pedig, a vintage abban fog támogatni téged, hogy szokatlan dolgokat alkoss, használd a képzeleted, és semmi sem fog korlátozni. Fogd a kopott kislétrát és alkoss belőle egy polcos állványt, amire gyönyörű békebeli kerámiákat tehetsz.

Vagy egy kopott régi fadobozból varázsolj… bármit. Nincsenek korlátok, csak irányok. A vintage nem szorít keretek közé, bátran engedd a fantáziád szárnyalni.

A vintage lakberendezés új színt visz az otthonodba! Olvass még számos vintage lakberendezés témájú cikket nálunk!

Most, hogy ezzel az öt dologgal meggyőztelek, a vintage lesz te világod, rajta kezdj máris jegyzetelni. Írd össze már most, hogy a meglévő bútoraidból, ékszereidből mi mindent fogsz kihozni.