//4 +1 vintage kávézó a “nagyvilágból”

4 +1 vintage kávézó a “nagyvilágból”

Ezt a cikket kávézó olvasóinknak ajánljuk  elsősorban, bár én magam nem kávézom, mégis tetszenek a különleges hangulatú igényesen berendezett kávézók. Most ilyeneket válogattunk össze a “nagyvilágból” mindenhonnan. A közös bennük, hogy valamelyest kapcsolódnak a vintage kávézó hangulathoz, persze több más stílus elemeit is felfedezhetjük bennük. A lényeg, hogy kreatívak, hangulatosak és bárki meginna ott egy jó feketét.

Ezekről a fotókról rögtön az jut az eszembe, hogy milyen ötleteket lehet ellesni? Milyen kiegészítőket lehetne beszerezni, amik jól mutatnának az én otthonomban is? Rengeteg ihletet lehet meríteni ezekből a képekből. Négy kávézót mutatunk be és egy imádnivaló ráadást…:)

1, Garázs kávézó

Ha azt hallom, hogy garázs kávézó, nem igazán tudom hova tenni, mert itthon nem sok ilyen van, talán nincs is… de ha tudtok ilyet, akkor írjátok meg, kíváncsi vagyok rá!:) Ez a garázs kávézó mindenesetre rendkívül igényesen van berendezve, az egész egy egységes hangulatot tükröz. Látszik, hogy megvolt egy elképzelés és kitartottak mellette a legutolsó apró kiegészítőig is. Nagyon jól mutatnak egymás mellett a bőr, a fém és a fa anyagú tárgyak. Érdemes benne gyönyörködni!:)

Forrás: http://www.paulinaarcklin.net/garage-bar/

2, Vintage kávézó és étterem Seattle-ben

Egy rendkívül barátságos kávézó és étterem az Oddfellows Seattle-ben. Itt is a nagy tereket természetes hatású bútorokkal és kiegészítőkkel dobják fel. Növények, fa és kő természetes összhatása. A vintage kávézó hatást néhány elemében visszaadja. Ki kér egy kis kávét?:)

Forrás: http://theeverygirl.com/oddfellows-in-seattle

3, Vintage kávézó New Yorkban

Elképesztő mekkora zöld falat valósítottak meg ebben a kávézóban. Az óriási tér és a rengeteg növény olyan arculatot varázsol a kávézónak, mely jól tükrözi a cég filozófiáját, miszerint csak fair trade kereskedelemmel forgalmazott kávét árulnak.
nagy zöld felülethez sötét bőr kanapékat, elegáns rusztikus hatású fa bútorokat válogattak, ami eleganciát ad a helynek és sajátos hangulatot teremt. A koptatott hatású, szintén nagy felületű téglafal nagyon jól illeszkedik a kiegészítőkhöz. Érdekes megoldások figyelhetőek meg itt is.

Forrás: http://www.trendhunter.com/trends/green-wall

4, Vintage kávézó Sydney-ben

Sydney-ben található ez a hangulatos kávézó. Hasonlóan az előzőekhez itt is óriási a tér, egy igazi nagyvárosi kávézó. Igényes bőrbútorok, biliárd asztal. Az egész kávézóban a fa és a bőr dominál. Plusz van egy nagyon szép terasz, a “kiülni” vágyóknak. Szerinted ez mennyire vintage kávézó?

Forrás: https://www.we-heart.com/2013/06/11/cornerstone-bar-food-sydney/

+1, Vintage bar box

Utolsónak jöjjön a kakukktojás. Egy szeretnivaló, jópofa, de nagyon kreatív ötlet.  Ha valami, akkor ez igazán vintage, bár nem csak vintage kávézó, hanem egy mozgó bárpult. Ha össze akarnám foglalni, azt mondanám, hogy egy imádnivaló ötlet stílusosan megvalósítva. Lószállító box átalakítása mozgó bár kocsivá, amit aztán bérbe lehet adni fesztiválokra, esküvőkre. Ugyanúgy, mint a vintage autóbérlés, amiről korábbi cikkünkben írtunk.