Esküvői fotós tippek vintage hangulathoz

 

Sziasztok! Bese Zoltán vagyok esküvői fotós a fotobese oldal tulajdonosa. Mivel nem minden nap jön szembe vintage hangulatú esküvő nekem sem, ezért nem csak ilyet fotózom, de a tapasztalataim megosztanám veletek.

Három csoportba szedtem össze a legfontosabb hangulatelemeket, amelyekkel (nem csak) az esküvői fotós tud hangulatot teremteni.

Esküvői fotós tippek vintage hangulathoz

A Helyszín

Léteznek teljes 100%-os vintage hangulatú esküvői helyszínek (az alsó linken találsz is a blogomban). Budapest közelében is. Ezeken a helyszíneken már adott egyfajta hangulat és dekor. Itt azonnal magával fog ragadni a színvilág, és beszippant a hangulat.

De mi van akkor, ha nem éppen akkor és ott lenne a frigy? Esetleg nincs annyi pénz az egészre.

Vintage hangulatot szabadban is tudtok kreálni. Akár házilag készített kiegészítőkkel (ezekről lejjebb). Én ezeket szeretem a legjobban.

Az időpontot illetően pedig ne aggódj, télen is készítettem esküvői fotósorozatokat. Méghozzá 100%- ig vintage műteremben. Ez két dolog miatt lehet érdekes:

1, Mert ha a kreatív fotózást másik napon tartod, akkor valójában a képek és a hangulat is meglesz. Ezzel jelentős időt és energiát spórolsz a „nagy napotokon” így több időd lesz az esküvőre koncentrálni.

2, Akár spórolhatsz is a helyszínen, hiszen a kreatív fotók elkészülnek máshol és máskor.

 

Esküvői fotós tippek vintage hangulathoz
A kellékek

Az apróságok és kellékek tárháza nagyban hozzájárul majd az esküvőd zamatához. Kiemelkedően fontos szerepe van annak, hogy átjöjjön a hangulat. Szeretem a saját készítésű dolgokat látni. Roppant személyessé teszi a napot. Akár régi bőröndök elhelyezése hasznos és kreatív styling ötlet. Például hagyják, hogy a vendégek a jókívánságaikat tegyék bele vagy feltölthetjük apróságokkal, régi képekkel.

Legutóbb fazekat láttam megtöltve virágokkal és masnival átkötve. A képen látod, hogy jól néz ki és nem nagy összeg az egész. Kellemes hangulatot teremtenek a régi írógépek, a régi fotók és a gramofon is. Nagyot dobhat a dolgon egy régi ajtó vagy háztartási tárgy, amit ha felcicomázunk pár kiegészítővel, máris fantasztikus lesz (képen szintén).

A ruhák

Sajnos a legkényesebb kérdés a ruha. Nagyon macerás itthon igazi vintage ruhákat találni. Nagyban hozzájárul az esküvő hangulatához, ha ti is így öltöztök. Ennek ellenére sajnos az előző és az idei évben sem fotóztam 100% -an a stílushoz illő ruhát. Ennek ellenére a képeken látató ruhák hibátlanok, sőt bele is simulnak a hangulatba.

Miért nem lehet ilyet látni? Egészen egyszerű a magyarázat. A kölcsönzők nem tartanak. Itt az elegáns és egyszerűbb vonal dominál még, néhány év lemaradásban vagyunk. Persze biztosan találtok majd kölcsönzőt is előbb-utóbb, de nem tartanak, mert az átlag nem ezt keresi. Az itthon látott vintage ruhák zöme csináltatott vagy külföldről rendelt. Ne ess kétségbe!

Az elegáns, de nem túl „habos babos”menyasszonyi ruhában sem fogsz kilógni a sorból (képen látható gyönyörű menyasszonyom ruhája is egy csináltatott darab). Ha már az elején odafigyeltek az egyszerű vidékies ruházatra. Például a férfiak mellényére, nyakkendőjére esetleg kalapjára, női ruha csipkéire, akkor nagyon egyben lesz az egész esküvő.
Végszó: Ha 3 esküvői fotós tippemből legalább kettőt betartasz lehetőségeidhez mérten, akkor egész biztosan hozni fogjátok a vintage életérzést. Esküvői fotós és helyszínek blogomon találsz több információt az esküvős témákról!